Lucia
Illustration: Nikolaj Egestorp

Jul på hjemmearbejdspladsen: Snapsefuld Luciabrud pisker jule-samfundssind ind i testkøen

Vores hjemsendte heltinde Birgitte skal testes for Corona, og det stikker lidt af ude i lufthavnens testcenter… Blame it on snaps.

Mandag den 14. december

Hurra. Endelig mandag og dermed arbejdsdag efter en utrolig stille weekend. Faktisk kun afbrudt af en historisk sindsoprivende semifinale i ‘Vild med dans’, som stadig diskuteres iltert i unødvendigt grove vendinger på min Facebookside.

Søndagen bød på et overraskende dramatisk solo-forsøg på at muntre Covid-19-testkøen ved lufthavnen op med lidt Lucia-sang. Lang historie kort: Jeg var lidt juletørstig fra morgenstunden og varmede mig godt igennem på den snapse-glögg, jeg havde stående. Det resulterede i et strejf hovedpine, men samtidig en knaldende god idé til et ordentlig slaw jule-samfundssind.

Set i bakspejlet er begivenhedernes rækkefølge ærligt talt lidt tågede for mig. Men sådan i store træk: Jeg klædte mig ud som Luciabrud i hvid engangs-papirkedeldragt med lametta-pandehår over visir og fire cykellygter i panden og tog metroen til Kastrup. Før jeg overhovedet fik båret lyset frem og sunget mig varm, formede der sig en længere kø bag mig, som jeg fejltolkede som folk, der også ville gå Lucia-optog med mig forrest.

Det viste sig, at de ville testes. Det viste sig desuden, at de troede, at jeg var ansat af staten. Og i øjeblikket blev jeg nok en smule smigret over tilliden og nåede vel at visuelt teste og sjat-vurdere en 10-11 stykker som Coronafri for ikke at gøre dem kede af det. Før jeg blev afbrudt og kørt hjem. Af politiet faktisk.  

Det er glöggen. Jeg kan ikke tåle den. Jeg ville bare hjælpe, og de blev ved med at sige ”ahhh”. Jeg har bare altid så gerne ville være Luciabrud. Og læge. Jeg har fået en mail fra politiet om, at jeg ikke må vise mig i testcenteret i Kastrup igen. Jeg er spændt på, hvad de siger til mit lange svar med ideen om at kombinere pust i spritballon med Covid-test. Jeg har ikke hørt fra dem endnu.

Men Hakuna Matata – nu er det mandag, og jeg har slet ikke tid til Covid-forskning nu.

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Garnet er begyndt at stramme lidt omkring Birgittes glade jul. 52 år og hjemmearbejdende siden marts. Forude venter en lille, stille jul som ramme om hendes traditioner, glæde og nærmest overjordisk veloplagte julehumør.

Birgitte er her for dig. Alle hverdage frem til jul vil hun lukke julen ind og tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Velkommen til ‘Jul på Den gamle Hjemmearbejdsplads’.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics