Strillo
Pressefoto: Kurt Rodahl Hoppe

Kvalitetsjournalistik fra hele verden: Ny lydtjeneste vil sortere i mediestøjen

Ny lydtjeneste vil bringe kvalitetsjournalistik fra hele verden sammen i én app. Målet er at udvide de travle danske lytteres horisont og sortere i informationsoverfloden én oplæst artikel af gangen.

”Man har et standpunkt, til man ta’r et lyt.” Sådan lyder mantraet fra den nye danske lydtjeneste Strillo, der læser dybdegående artikler op fra nogle af verdens største medier. Hver dag udgiver appen nemlig 3-5 nøje udvalgte artikler om politik, økonomi, erhverv, klima og tech, der skal gøre lytterne klogere og udvide deres synspunkter i en travl hverdag.

“Som bruger vil du udvide din horisont og se verden fra nye perspektiver med forskellige vinkler på tidens store dagsordner på tværs af medier og ideologiske ståsteder,” fortæller administrerende direktør Christoffer Rasmussen.

”Vi er af den overbevisning, at man altid kan blive klogere og udvikle sine standpunkter, hvis man giver sig tid til at lytte. Det mener vi i høj grad, at Strillo kan understøtte. Samtidig tror vi, at lydformatet er det greb, der gør, at det kan passe ind i en travl hverdag, idet du kan lytte på Strillo, når du f.eks. pendler, laver mad eller vasker tøj,” tilføjer redaktøren Tobias Matthiesen.

Strillo

Appen er tilgængelig på Apple App-Store og Google Play-butikken.

Tjenesten koster 59 kroner månedligt eller 399 kroner for et år. Ligesom mange andre medietjenester er der en gratis prøveperiode på to uger, hvor appen kan prøves af.

Bag Strillo står et team bestående af administrerende direktør Christoffer Rasmussen, redaktør og medejer Tobias Matthiesen, samt app-udvikler Max Theilade og serieiværksætterne Peter Skov Halling og Hong Reese-You.

Sammen har Christoffer Rasmussen og Max Theilade ligeledes udviklet e-bogsplatformen Riidr, som de sidenhen har solgt til JP Politikens hus.

Målet med appen er, at hjælpe brugerne med at sortere i de enorme mængder information, der kendetegner det nuværende mediebillede. De vil sortere støjen væk og give lytterne adgang til kvalitetsjournalistik fra hele verden. Derfor vil de indlæse artikler fra blandt andet The Economist, The New York Times, Altinget og Der Spiegel. Teamet bag Strillo håber, at de kan nå op på 7.500 brugere indenfor det første år og derefter få mulighed for at åbne appen for resten af verden.

”Vi har sat nogle ambitiøse målsætninger, og det bunder ganske enkelt i, at vi har en stor tro på, at der er brug for en lydtjeneste som Strillo, som hjælper brugerne med at sortere og selektere i den enorme mængde journalistik, der publiceres på verdensplan. Som lytter får du adgang til artikler skrevet af nogle af verdens mest anerkendte journalister og førende tænkere, såsom Pulitzer-vindende journalister, Nobelpris-modtagere og verdensledere,” siger Christoffer Rasmussen.

Find mere om
Footer graphics