Line Kirsten

‘Livets Skole’ med Line Kirsten Nikolajsen: “Jeg har et ekstremt stort behov for at føle mig selv gennem kultur”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Livets Skole’ med Line Kirsten Nikolajsen: “Jeg har et ekstremt stort behov for at føle mig selv gennem kultur”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Da Line Kirsten Nikolajsen besøgte teatret for første gang, blev hun fascineret af den ro, hun føler, når hun sidder i en teatersal – fordi hun er tvunget langt væk fra skærmen.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Livets Skole

Må jeg bryde med min læsegruppe? Hvad fanden er en forskudsopgørelse? Og hvordan håndterer jeg bedst præstationsangst på studiet? 'Livets Skole' er podcasten om alt det, du ville ønske du havde vidst i din studietid, men som ingen fortalte dig.

I hvert afsnit stilles skarpt på et nyt emne og sammen med en gæst, vender og drejer værterne digter Caspar Eric og radiovært Signe Amtoft, temaet ved hjælp af dilemmaer fra studerende, egne fortrydelser og personlige fortællinger.

Podcasten udgives af Heartbeats i samarbejde med Studybox, som er en streamingtjeneste, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med ét abonnement.

Radiovært og podcaster Line Kirsten Nikolajsen går i teatret, som vi andre går i biografen eller ser en film hjemme i sofaen, og for hende er det et mysterium, at mange mennesker ser det som besværligt at sætte sig i et teatersæde og få fortalt en historie. Blandt andet derfor lavede hun i 2016 podcasten ‘Den 4. Væg’ om dansk scenekunst sammen med en veninde, og i dag er hun ivrig fortaler at få danskerne lidt væk fra skærmen, når det kommer til kulturforbruget.

I dette afsnit taler værterne Signe Amtoft og Caspar Eric med Line Kirsten, om alt det de gerne ville have vidst om deres kulturforbrug, da de var unge og grønne.

“Da jeg var yngre, havde jeg en del interesser, som jeg var lidt pinlig over, men i dag er det en stor styrke for mig, at jeg har nørdet et eller andet som teenager. Jeg ville ønske, jeg havde taget lidt mere ejerskab over mine ‘guilty pleasures’,” siger Caspar Eric.

Vi bliver nemlig bombarderet med lister over kultur, som man bare SKAL have set, hørt eller læst. Og samtidig bliver vi oversvømmet af nye udgivelser på Netflix, Spotify og HBO, og du skal jo gerne se det hele, ellers kan du ikke tale med. Men hvad er det vigtigste, og hvordan navigerer man i det?

Footer graphics