Joy Mogensen
Her bringer Joy Mogensen kulturen ud på DR. Foto: DR

Kender du typen?: Morgenbeats er honningsøde ved Joys boligindretning

Måske man skulle starte en indsamling, så Joy Mogensen kunne komme til at bo lidt mere korrekt og kulturradikalt. Godmorgen til alle smagsdommere derude.

Dårlig stil

thomas balslev
Thomas Balslev

Hvor grimt må en kulturminister egentlig bo? Det kan jeg ikke lade være med at tænke på efter, at Joy Mogensen (S) i sidste uge følte sig stødt på ministermanchetterne over, at den danske forfatter (og notoriske provokatør) Christina Hagen dissede hendes Biva-agtige indretningsstil i et i øvrigt brandgodt interview i Berlingske. Hagen havde set ministerens bolig hos en ejendomsmægler og sagde derfor, at Mogensen måske ikke burde være med til at bestemme, hvad der er vigtigt for, at vi bliver klogere på, hvem vi er. Hun burde altså ikke være kulturminister. Dét var Mogensen bare træt af, og hun replicerede straks på Facebook, at hun i hvert fald havde nok dannelse til ikke at dømme folk ude på baggrund af deres smag. De tåler ikke meget kritik, de socialdemokrater, hva’? Men bortset fra det, er det da interessant, at der findes forventninger til, hvordan vores politikere bor. Og at helvede, ah ok, bryder løs, når de ikke stemmer overens med virkeligheden. Intet af dette var formentlig hændt, hvis bare Mogensen havde haft et par Wegner-stole og en plakat fra Louisiana hængende. Men god og konform smag tager jo osse tid at få, og det er selvfølgelig svært, når man er så meget på Facebook hele tiden.

Vi skal spise dansk honning

Ditte Giese
Ditte Giese

Vidste du, at dansk honning er blandt verdens bedste? Det vidste jeg heller ikke, men ad internettets vildveje kom jeg til at læse om det forleden. Vi ved nok godt alle, at honning smager godt, og at bierne i deres travle arbejde med bestøvning og generel roden rundt ude i naturen og skabe biodiversitet er vigtige. Men honning er åbenbart også en naturlig bakteriedræber og bliver flere steder i verden brugt som medicin. Pludselig giver det mening, at din mor gav dig the med honning, når du var sløj. Og dansk honning viser sig at være i verdensklasse og for eksempel bedre end den møgdyre manuka-honning fra New Zealand, som speltfolket har købt i årevis. Men der er jo ikke noget så godt, at kapitalismen ikke kan fucke det up. De danske biavlere er nemlig pressede, fordi honning fra udlandet, som er dårligere, er meget billigere. De udenlandske avlere dumper prisen, og så snyder de tilmed os danske forbrugere til at tro, at vi køber dansk, når vi i virkeligheden køber fra Ukraine, Sydeuropa og Sydamerika. Jeg har lige erfaret af 3 ud af 5 af mit køkkens honning-glas (ja, jeg er ret vild med honning) trods etiketter som “Jacobsens økologisk blomsterhonning” og “blomsterhonning fra Änglamark” ikke har det fjerneste med dansk eller bare skandinavisk honning at gøre. Så husk at læse på etiketten for vi kan ikke importere biernes vigtige arbejde i naturen. Men de fleste af os, der bor i byen, køber vores honning i supermarkedet og har begrænset udvalg. Så her kommer lige en anbefaling af en fænomenal dansk honning. Den fås hos biodynamiske Hedeagergaard og smager så godt, at man har lyst til at rulle sig i den som Peter Plys.

Sensommerhonning

Den daglige vaccine mod uvidenhed

Kristoffer Zøllner

Indimellem kan man glemme, at der er andet i dette land end brok over lockdown, hjemmeskoling og Mette Frederiksens leverpostejmadder, og at verden udenfor består af Meghan, Harry og Vladimir Putin. Men så skal man bare høre New York Times’ podcast, ‘The Daily’, som blandt andet har inspireret til DR’s populære ‘Genstart’. Og det er der en god grund til, for ‘The Daily’ er et af de programmer, hvor man på 20-30 minutter hver dag får indsigt i emner, man ikke havde forestillet sig ville være spændende. De seneste dage er jeg med værten Michael Barbaro i spidsen blevet klogere på den lave minimumsløn, amerikanske arbejdere må leve med, det stigende antal hadforbrydelser mod asiater efter Covid, og en reportage fra Israel efter at stort set alle israelere er blevet vaccineret. Så hvis det er lang tid siden, du har hørt folk tale et andet sprog, så hør ‘The Daily’ og opdag, hvor eksotisk engelsk kan lyde.

Nail it

Luna Ehlers

Den røde, den blå, den hvide franske og den sorte Dan Turellske. Det er selvfølgelig neglelakken, der her tænkes på. Neglelak har længe været fast inventar på kvinders badeværelseshylde, men synes at være særlig populær nu. Neglelakkens brede farvepalette dominerer nemlig de sociale medier, og flere mode-kyndige hænder peger på de malede negle som tidens største trend. Set med corona-briller, giver det ganske god mening. Læber og kinder, der ellers plejer at blive forskønnet med kulørt kosmetik, er tildækket af mundbind, hvorfor vores frie og afsprittede hænder er oplagte farvelærreder. Men måske corona-elementet i denne trend blot er underlakken? De seneste år har de dekorerede negle nemlig haft et kønspolitisk lag. Som led i genforhandlingen af køn og seksualitet, har flere woke mænd givet sig selv en mand-icure, for at understrege, at disse identitetskategorier er ligeså flydende som neglelakken selv. Det er en måde at udfordre den heteronormative forestilling om, at visse kendetegn altid er kønnede – for smukke og farverige negle er da ikke kun forebeholdt én fortolkning af ét køn. Nok kræver tendensen tørringstid og en rolig maler-hånd, men det er altså en forholdsvis let måde at tage del i det herskende kønsopgør – og hvem ønsker ikke at bringe lidt farve til en grå tid? Husk på, at selv hårde negle kan naile lidt lak!

Vores allesammens onkel Danny med de ikoniske sortmalede negle.
DR pressefoto

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics