Sort og hvid mad associeres sjældent med mere end hvidt toastbrød med tandsmør eller en steak, der er blevet glemt på grillen.
Men det vil de kulinariske mesterkokke Eva Hurtigkarl, Kala’s Kimchi og Kristina Andersen lave om på den 20. februar ved en langbordsmiddag på det københavnske museum Nikolaj Kunsthal. Her skal koreansk og dansk madkultur fusioneres i udelukkende sorte og hvide serveringer.
Kala Sung står bag det kulinariske bureau Kala’s Kimchi, mens Kristina Andersen er ejer af sandwichbaren Abrikos.
Middagen vil blandt andet byde på nudler med sort sauce, en fiskecrudo serveret med gennemsigtig soya og bønnemosaik.
– Med de låste farvekoder sort/hvid får vi mulighed for at lege med middagsgæsternes forestilling om, hvordan specifikke farver forbindes med særlige smagsoplevelser, siger Eva Hurtigkarl, der til daglig er kok hos modefirmaet GANNI, i en pressemeddelelse. Hun understreger, at der naturligvis ikke manipuleres med farverne, og at alle sorte og hvide nuancer kommer fra naturlige kilder.
Langbordsmiddagen vil blive holdt i Nikolaj Kunsthals Nedre Galleri, der i februar danner rammerne om udstillingen ‘Breaking Darkness’, som gennem lys og scenografi af Philip Sacht og feministiske perspektiver fra Sofie Riise Nors hylder den danske dogmefilmskaber Lars von Trier.
Det er også de tre it-kokkes fælles interesse for konceptuelle benspænd, der danner grundlag for den monokrome menu.
– Ligesom Lars von Trier får vi et kreativt kick ud af at lave dogmer og benspænd. Det tvinger os til at bryde med vanetænkning. Det åbner op for nye veje til velsmagende madoplevelser, fortæller Eva Hurtigkarl.
Det er ikke første gang, at Eva Hurtigkarl og Kala’s Kimchi slår de kulinariske pjalter sammen. I april 2024 afholdte de to mesterkokke ‘Red Dinner’ på Nikolaj Kunsthal, hvor de kun serverede… you guessed it, rød mad.
Langbordsmiddagen afholdes torsdag den 20. februar kl 18.30. En billet koster 575 kroner og kan købes på nikolajkunsthal.kk.dk.
LÆS OGSÅ