Julekalender Birgitte
Illustration: Nikolaj Egestorp

Julekalender finale: Så blev det alligevel jul – både i Bilka og på TikTok

Den store finale – og Birgittes sidste arbejdsdag for i år. Og de unge på arbejdet har lavet en TikTok-video til hende, der er ikke et øje tørt.

Tirsdag den 22. december

Så skal jeg da ellers nok lige love for at Bingodte, som Thomas fra Marketing kalder mig (og det må han godt, for vi er fra en anden tid) fik julebanko på den propfulde bageplade i går.

Helt kort. Ved et lidt indviklet uheld kom jeg til at optage vores firma-bingo på Teams, lægge det på en USB-nøgle og sende det til TV 2 Lorry, da jeg var i Kvickly efter Granatæble-shots til til turen ud til bingo-efterfesten i Bilka i Fields og så… nevermind. Skal vi ikke bare sige, at der går lidt tid, inden jeg skal i Bilka igen. Ifølge Bilka. Men altså, her til morgen ringede Lorry i hvertfald og spurgte, om de måtte kigge forbi og snakke med mig om hjemmearbejde og jul og sådan. Om de må? I sidste uge lavede de et portræt af en, der var verdensmester i perleplader, og nu er det lille mig, der bliver ugens julestjerne. Altså!

Oven i hatten er der så kommet hele to mails, der næsten er for gode til at være sande. Men jeg synes også, at jeg trængte til lidt sødt. Det har været en hård måned. Men ”måske skal vi selv være de små mirakler, som vi går og længes efter”, som Hans Pilgaard så fint har formuleret det.

Den første mail er fra min chef. Jeg skal møde på kontoret den 4. januar. Helt almindeligt møde ind og arbejde på min plads og cykle til og fra jobbet i rigtigt tøj hver dag. Det er simpelthen fantastisk. Den første tid kommer jeg godt nok til at sidde der alene, men så har vi jo Teams.

Den anden mail er fra Cecilie P. ”Sendt fra min iPhone” stod der i toppen. Og tænk sig. Alle Cecilie’rne og Malte’rne har lavet en lille musikvideo på melodien ‘Dejlig Er Den Himmel Blå’ som en hyldest til mig:

Hvem kan jule julen rød?

Hvem har hjerte, gran og glød?

Roser alle, mens hun løfter

Hun er vores firma-trøster

Nissemor Birgitte er

Julestjernen – stiv og kær

Malte’rne rappede, P4 spillede ‘Dejlig Er Den Himmelblå’ i baggrunden, og Cecilie’rne havde lavet sådan en lidt hidsig TikTok-jazzballetserie til. Og så havde de alle samme bar mave og sådan nogle store, bløde grå sweatpants på. Mine nisseunger. Bittesmå konsulenter og junior account-managers. Jeg er lykkelig. Kunne ikke ønske mig mere.

Så blev det alligevel jul på den gode gamle hjemmearbejdsplads!

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Himmelsk fred er så småt begyndt at indfinde sig i Birgittes stille sind. 52 år og hjemmearbejdende siden marts. Man kan lukke storcentre, bodegaer, udskænkning af pommes frites og Faxe Kondi i sportshallens cafeteria, men intet kan røre ved Birgittes julehumør. Intet!

Birgitte er her for dig. De sidste arbejdsdage frem til jul vil hun med jul i hjertet tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Velkommen til ‘Jul på Den gamle Hjemmearbejdsplads’.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics