Julekalender Joe
Illustration: Nikolaj Egestorp

Jul på hjemmearbejdspladsen: Salige Steve Jobs opfandt iPhonen, for at vi kan arbejde, mens vi køber julegaver

Birgitte forsøger at købe nogle julegaver midt i hendes hjemmearbejdsdag højt belagt med Teams-møder, Joe-juice og besøg af en latterkonsulent.

Fredag den 11. december

I dag arbejder jeg både ude og hjemme. Altså, egentlig sidder jeg jo i køkkenet fra 9-5, men med en misset Black Friday må jeg jo ud og i gang med de gaver. Jeg tror faktisk, at det var derfor, at salige Steve Jobs og det lille Jesusbarn opfandt iPhonen.

Det er jo i sandhed enhver professionel working-womans go to-bold, i den daglige jongleren mellem rollerne som mor, kollega, medarbejder, nabo, fræk nissepige, veninde, kogekone, elskerinde, vægtvogter, datter og indkøbsansvarlig for hele familiens gaveindkøb. Derfor har jeg nu siddet til Teams-møde på toilettet hos Joe & The Juice og kampsvedt den sidste halve time. Et barn, som ligner Malte på en prik, og som åbenbart arbejder med juicen for Joe, har hamret på døren det sidste kvarter, fordi min spicy tuna og min kæmpestore Pick me up for længst har dannet bundfald og ligner brakvand fra Amager Fælled.

Det er jeg ligeglad med. Vi har besøg af en latterkonsulent, som skal give os værktøjer til at ”genfinde motivationen og det gode humør i hjemmearbejdssituationen”. Det er lige mig. Jeg er opløst af grin. Det er rart, for jeg har ikke rigtig været mig selv siden det med minkene, som jeg stadig ikke kan tale om.

Nu skal jeg hurtigt i Magasin og så direkte i Normal, Tigerbutikken og Søstrene Grene. Jeg har nemlig besluttet, at jeg vil give alle på kontoret julegaver i år. Alle ønsker sig noget fra Normal, Tiger og Søstrene Grene. Og så kan jeg lige nå ind på Hovedbiblioteket, inden min online MUS-samtale kl. 15:00. Jeg sætter mig bag reolen med rejsebøger. Der er ikke et øje. Evalueringen af efterårskampagnen er ok at tage i metroen på vej hjem. Hvem evaluerer i øvrigt på ting en fredag eftermiddag i december? Så gør det ikke så meget, at forbindelsen ryger en gang imellem.

Nu er det weekend og allerede 3. søndag i Advent.

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Hvis der er nogen, der glæder sig i denne tid, så er det Birgitte. 52 år, ny i det fermenterede køkken, men hardcore elitebilist på alle de veje, der fører hjem til jul. Hjemsendt siden marts og i et efterhånden relativt kompliceret forhold til virkeligheden og hverdagen som proaktiv, løsningsorienteret hjemmearbejder.

Birgitte er her for dig. Alle hverdage frem til jul vil hun lukke julefreden ind og tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Dette er Heartbeats’ coronavenlige hjemmearbejds-julekalender.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics