Foto: Kristina Pedersen

Johanne Milland fra ‘Venuseffekten’: “Jeg hader idéen om en plan B”

Johanne Milland spiller hovedrollen i den nye romantiske komedie ‘Venuseffekten’. Vi har talt med den 26-årige skuespiller og bedt hende færdiggøre ni sætninger om sig selv.

Da Johanne Milland blev spurgt, om hun ville gå til casting på hovedrollen i en ny dansk spillefilm, havde hun egentlig aldrig tænkt, hun skulle være filmskuespiller. Hun var godt i gang med en musicalkarriere og var lige blevet tilbudt et stort musicaljob, som havde været en drøm for hende længe.

Men efter lidt betænkningstid blev hun alligevel enig med sig selv om, at sådan en mulighed nok ikke lige ville dumpe ned i skødet på hende igen. Så hun gik videre med castingen – og det har hun ikke fortrudt.

Nu debuterer hun på det store lærred i den romantiske komedie ‘Venuseffekten’, hvor hun spiller den rolige og eftertænksomme Liv fra Fyn, som forelsker sig i den gæve Andrea med det lyserøde hår fra København spillet af Josefine Park.

Filmen er instrueret af Anna Emma Haudal, som også stod bag seriehittet ‘Doggystyle’, og har navne som Sofie Gråbøl og Lars Mikkelsen på rollelisten. Som filmens nye stjerneskud har Johanne Milland charmeret sig ind på anmelderne, der blandt andet skriver, at hun “stråler af naturlighed” og er “værd at holde øje med”.

I den anledning har Heartbeats talt med Johanne Milland og bedt hende færdiggøre ni sætninger om rollen i ‘Venuseffekten’, det grænseoverskridende ved at se sig selv i sexscener og om at elske musicalmusik.

Foto: Kristina Pedersen

Da jeg forberedte mig til ‘Venuseffekten’…

“… var jeg meget opsat på, at forholdet mellem Liv og Andrea skulle fremstå så naturligt som muligt. I månederne op til indspilningerne havde jeg en masse læseprøver sammen med Josefine Park, der spiller Andrea, og vi klikkede heldigvis ret hurtigt. Når man ved, at man skal have et specielt forhold til hinanden på skærmen, så tror jeg også, man gør en ekstra indsats for det sociale bag kameraet. Og så er vi nok begge to er ret frygtløse i vores spil. Jose er sådan en, der giver sig 110 procent, og derfor kunne jeg bare følge hende, uden at det føltes utrygt på noget tidspunkt.”

At indspille intimscener er…

“… helt klart en speciel oplevelse. Jeg var virkelig nervøs, inden vi skulle filme den første, som er en sexscene mellem Liv og hendes kæreste Sebastian. Jeg bad alle om at gå ud af rummet, undtagen fotografen og lysdesigneren, for det havde jeg det bedst med. Vi var jo så nøgne, vi havde kun sådan en lille flap på forneden. Men vi blev faktisk trygge ved det ret hurtigt, og alle på settet var så opmærksomme – der var kun kærlighed i det crew.”

”Det mest grænseoverskridende har nok været at se scenerne igen efterfølgende. Til gallapræmieren på FilmFyn havde jeg inviteret rigtig meget af min familie og folk, som har kendt mig, siden jeg var helt lille. Så jeg havde da nogle samtaler med min far, hvor jeg spurgte, om han syntes, jeg skulle advare om de her scener inden. Men han var bare mega cool omkring det og sagde, at vi jo alle sammen har sex og er nøgne engang imellem, så det syntes han ikke, jeg skulle være så bekymret for.”

Jeg er alt for…

“… utålmodig. Jeg er på mange måder den diametrale modsætning af Liv i filmen. Hun er meget rolig, og der går lang tid, før hun fortæller, hvordan hun har det. Liv lærte mig mange ting om at slappe af og være rummelig. At man ikke altid behøver være den, der snakker højest.”

Foto: Kristina Pedersen

Det der driver mig…

“… er at jeg elsker skuespillet så meget. Jeg synes, det er sådan et spændende erhverv. Jeg tror, det er det der med at få lov til at portrættere forskellige kvinder og leve nogle andres liv. At blive skubbet ud og opleve nogle andre følelser end ens egne. Man siger, at en kat har ni liv, og det har skuespillere på en måde også. Det synes jeg er ret sejt.”

Der hvor jeg kommer fra…

“… har man benene solidt plantet i jorden. Jeg er vokset op i en lille fynsk landsby, der nærmest én til én ligner det sted, Liv kommer fra i filmen. Jeg har også arbejdet i et gartneri og en blomsterforretning, og min far og bedsteforældre er kommet i det forsamlingshus, hvor vi optog.”

“Jeg har nok altid haft lidt store tanker i forhold til resten af min familie. Så nogle gange var det vildt svært at komme hjem fra musicalakademiet (i Fredericia, red.) og fortælle dem, at jeg havde stået en hel dag og råbt af en stol og slået på den med et bælte. Der var de sådan lidt: ‘Altså har I ikke undervisning eller hvad?’. I mine yngre år gjorde det mig virkelig ked af det, for jeg følte ikke, mine forældre støttede mig. Men i dag er jeg også glad for det, for jeg aldrig har følt mig pacet til noget.”

Foto: Kristina Pedersen

Johanne Milland

Skuespiller, født i 1995 i Nyborg

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia i 2019

Havde hovedrollen i Tivolis opsætning af ‘Atlantis’ i 2021

Aktuel med den nye danske spillefilm ‘Venuseffekten’ instrueret af Anna Emma Haudal

Som barn var jeg…

“… meget rødhåret. Endnu mere end jeg er nu. Der var fandeme ikke nogen, der skulle fortælle mig, hvad jeg skulle. Jeg kan huske, at min klasselærer engang sagde til mig, at jeg måske skulle have en plan B i forhold til det med at blive skuespiller. Men jeg hader den der plan B. Hvis du har en plan B, så gør da det i stedet. Hvis man brænder for noget, skal man gå efter det.”

Det gør mig virkelig glad…

“… at lytte til musicalmusik. Det er sådan lidt en nicheting for mig, så der er helt klart et nørdeaspekt i det. En af mine favoritter er ‘Legally Blonde’ i musicalversionen. Den er totalt lyserød og over the top, men samtidig virkelig godt og vittigt skrevet. Den er på mange måder alt, hvad man tænker, en musical er.”

For fem år siden ville jeg ønske, jeg havde vidst…

“… at kærlighed ikke skal gøre ondt. Jeg har altid været sindssygt dårlig til at passe på mig selv følelsesmæssigt og har haft nogle forfærdelige kæresteforhold tidligere i mit liv. Der ville jeg gerne have vidst, at man godt må sætte grænser og tænke på sig selv engang imellem.”

Til jul skal jeg…

“… hjem til Nyborg og fejre jul med hele min familie hos min søster og hendes mand. Jeg elsker jul og vinter. Lige så snart mørket begynder at komme, så liver jeg op. Jeg begyndte allerede at høre julemusik og se julefilm i starten af oktober, og jeg har også købt et juletræ, som bare står i køkkenet og venter på at blive pyntet. Min kæreste og jeg har en tilbagevendende diskussion om, hvornår vi skal begynde at pynte op – jeg sidder bare og venter på, at vi kan gå i gang.”

‘Venuseffekten’ havde præmiere 18. november og kan ses biografen. Se traileren her:


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics