Ryan Adams poses for a portrait in New York on Sept 17, 2015. (Photo by Dan Hallman/Invision/AP)

Tre plader på et år: Ryan Adams er gået cover-bersærk

Den evige hjerteknuser arbejder sig tilsyneladende ud af sin krise. Alene i det seneste år har han udgivet tre plader med covers af Oasis, Bob Dylan og Bruce Springsteen.

Måske har Ryan Adams en lidelse. En slags kreativ inkontinens? Musikalsk tourettes? Sangdiarré? Eller også er han bare enormt disciplineret. Faktum er, at han har udgivet tre plader det seneste år, og siden hans karriere i 2019 blev ødelagt på grund af anklager om grænseoverskridende adfærd, har han udgivet yderligere seks soloalbums.

Det kunne tyde på, at han arbejder sig ud af sin krise, og at han lige nu er inde i en cover-fase.

I december udgav han et coveralbum af Bruce Springsteens ‘Nebraska’ og et coveralbum af Bob Dylans store heartbreak-plade fra 1975, ‘Blood on the Tracks’.

Og så har han lige akkurat gjort det samme med Oasis’ legendariske plade ‘Morning Glory’.

Det er ikke noget, mange taler om. Efter MeToo-skandalen i 2019 har Ryan Adams været det tætteste, man kan komme på persona non grata i musikbranchen. På trods af at han aldrig blev dømt, fik han sparket af sit pladeselskab og sine samarbejdspartnere, og pressen frøs ham ude.

Han har været depressiv og siden omlagt sit liv – han drikker ikke længere og motionerer nærmest dagligt i Hollywood Hills, hvor han bor – og så fortsætter han altså ufortrødent med at skrive og udgive musik. Nu bare på sit eget selskab PaxAm.

Cover-bersærk

Det er ikke første gang, Ryan Adams kaster sig over andres musik som et led i bearbejdelsen af sine personlige problemer. Tidligere har udgivet en hel cover-plade af Taylor Swifts ‘1989’, og den endte med at klare sig godt på hitlisterne, ligesom at Taylor Swift selv var positivt overrasket over homagen.

For de store internationale musikmedier som Pitchfork, NME og Rolling Stone Magazine er Ryan Adams voldsomme udvidelse af diskografien ikke noget, man kerer sig om længere.

Blandt hans fans er stemningen omvendt meget begejstret, omend visse mener, at han burde udgive færre, men bedre album.

Det er der dog ikke noget, der tyder på. Han spiller en del koncerter for tiden, og der er salg i billetterne. I disse dage lægger han også mange nye demo-sange op, som han er i gang med at lave sammen med sit ellers opløste band The Cardinals.

I et opslag på Instagram sagde han for nylig, at det handler om at få hans følgere til at ‘like’ og dele hans musik.

“Jeg bliver ved med at smide de her Cardinals-videoer op, men I skal allesammen smadre den der hjerteknap. Det er nemt. Det er valutaen nu (…) Det er dumt, men det er bare sådan det er,” siger han blandt andet.

Footer graphics