Foto: DR

Gift ved første blik – afsnit 2: At tage bryllupsbilleder på en så psykedelisk måde er vanvittigt

Andet afsnit af ‘Gift ved første blik’ er slut, og de tre sidste par er blevet gift. Stemningen er pludselig lunken.

Efter en eminent sæsonstart i sidste uge, hvor ‘Gift ved første blik’ lagde virkelig flot fra land på grund af to meget overbevisende matches, skal vi videre.

Flere folk skal giftes, og kongerigets samlede sofakartofler er inviteret på globryllup. Vidunderligt.

De tre nye arrangerede ægteskaber virker generelt ikke helt så overbevisende som i sidste uge, men alt kan stadig ske, og vi ved praktisk talt ikke noget som helst om nogen endnu.

Til gengæld har eksperterne for første gang truffet verdens mest logiske beslutning, nemlig at matche folk, der bor tæt på hinanden. Kæmpe fordel. 

Som sædvanlig skal parrene vurderes i procenter, og i denne uge starter vi ovre på Fyn.

Foto: DR

Line og Mark: 80 %

Kanon match. Man kan ligesom bare høre på deres navne, at de her to mennesker passer sammen. Line er en 31-årig optiker fra Svendborg, som savner en at dele fredagsslik med. 

Umiddelbart tænker man, at det havde været nemmere at købe lidt mindre slik.

Hun fortæller, at hendes type er Brian-typen, og så er det jo næsten perfekt, at hun skal giftes med Mark.

Mark på 33 arbejder i en kran i Odense, hvilket er underligt set i lyset af, at hans blodtype består af ren Monster Energy.

Han har så meget energi, at han engang gik ind for at se en musical, og sommetider går han i gule fløjlsbukser, dem med brede rifler.

Det fremgår, at han kan breakdance, når han har fået mange øl. Derhjemme drikker han imidlertid kaffe af en Friends-kop og har fire metalstole, der er spraymalet guld. Det er lidt specielt.

Til vielsen meddeler han, at Line ser GODT ud, og Line er omvendt mest spændt på, om Mark er så farlig, som han ser ud. 

Så går der ikke længe, før Mark kommer i kyssehumør, fordi han synes “virkelig, virkelig hun er en fantastisk pige.” 

Kemien virker umiddelbart til at være gengældt hos Line, som på overfladen er lettet og glad over sit match. Mark er on fire og håber, at hun kan lide ham halvt så meget, som han kan lide hende. Ærværdigt og lidt mærkeligt sagt, men alt i alt er stemningen positiv over det her par.

Foto: DR

Sara og Nicklas: 10 %

Sæsonens par med videregående uddannelser. Historisk set det par med mindst sex og mest fokus på at have delekalender. Vi møder Sara på 32, som kommer fra Vejle, hvor hun er skolelærer.

Hun har ikke nogle “hobbies”, men elsker Melodi Grand Prix og løbeture.

Sara skal giftes med Nicklas, som lige er vågnet. 

Han bor i hus i Aarhus sammen med SIN SØSTER (hvem gør det!?) og har en New Yorker-væg helt uden tapet.

Ingen ved, hvem der har sat en egetræstønde i hans stue, men han går også selv mest op selvudvikling og fitness. 

Nicklas har et principielt forhold til bambussokker, og han har muligvis et solarie i soveværelset. 

Han forklarer, at det første, han gør om morgenen, er crazy, nemlig at stå ud af sengen.

TV2 går i breaking med nyheden om “Midtjysk mand vælger at leve på kanten”, fordi Nicklas samtidig afslører, at han er gået fra at have blå bukser i en lang periode til at gå med grønne bukser.

Inden brylluppet fortæller Sara, at brudevalsen er noget med det yderste ben. Derefter bliver de vistnok viet af Erann DD’s fætter. 

Hvis Nicklas’ humor er en madvare, er den spelt. Saras er nok slush ice, og måske primært fordi dét er en lidt aparte kombination, virker det her par lunkent. Der er ikke meget kemi at spore, og som det eneste par udveksler de heller ikke kys sidst på dagen. Prognosen er et godt stykke under middel. 

Foto: DR

Pernille og Martin: 22 %

Årets modne par. Gotta love em. De er på grund af programmets nye regler ikke i fare for at bolle på bryllupsnatten, hvilket altid sker for dem over 40, som tror, de har styr på deres liv og deres grænser.

Martin vil dog gerne i seng med Pernille med det vons. 

Der går cirka et halvt sekund, før han udbryder et sted nede fra mellemgulvet: “Gud, hvor er hun smuk.”

Ikke svært at fortænke manden i, for Pernille på 45, som er skilt og snart psykoterapeut, har nok Østerbros bedste tan. 

Martin bor i Fredensborg og arbejder som “køkkenkonsulent”, hvilket primært består i at dække bord. 

Han er et sted i livet, hvor han har friheden, fast arbejde og voks i håret, og nu drømmer han så om at tage til parmiddage og “at blive sat på plads”, hvilket umiddelbart lyder som sadomasochistisk kodesprog. Pernille drømmer om at bruge byen til at spise store pomfritter på café.

Der sker det, at Pernille har problemer med brysttape, hvorefter de bliver viet af en, der har lært at tale dansk af Siri.

Herefter tager Michael og Pernille billeder på en måde, der fremstår psykedelisk. Det er vanvittigt uæstetisk. Man må ikke gøre den slags.  

Vi hæfter os ved, at de begge to har den vane at slutte deres sætninger af på engelsk. 

Michael siger ting som: “Vi ses tomorrow.”

På mange måder er de et meget godt match, men det virker også sprængfarligt, fordi der sker så meget mellem dem hele tiden. De er i fare for at brænde krudtet af hurtigt, og romancen kan risikere at blive kortvarig. Det her med, at Michael har været steward, er også lidt underligt, det er det bare. Derfor lægger vi stille og roligt ud i den første vurdering. 

Find mere om
Footer graphics