Billie Eilish er en af de Universal-megastjerner, der får fjernet sin musik på TikTok. Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix

Krigen mellem TikTok og Universal Music raser: Farvel til Billie Eilish, Drake og mange andre

TikTok er allerede gået i gang med at fjerne musikken fra deres platform.

Lige nu udspiller en giganternes kamp sig. I det ene ringhjørne står Universal Music, og i det andet står TikTok. I går blev det bekræftet, at TikTok allerede er gået i gang med at fjerne sange, der er udgivet af Universal, fra deres platform.

Og det er store nyheder. I sagens kerne betyder det nemlig, at artister, der er signet hos Universal, ikke længere har mulighed for at promovere deres musik på TikTok, en kæmpe platform med over 1,4 milliarder brugere fordelt på hele kloden. Det er blandt andre megastjernerne Taylor Swift, Billie Eilish, Harry Styles og Drake, der ikke længere kan få afspillet deres tracks på TikTok.

Tidligere på året gik forhandlingerne mellem Universal og TikTok i regulær hårdknude. En licens skulle forlænges, så TikTok fortsat kunne bruge Universal-musik på deres platform. Nærmere præcist stod denne aftale mellem parterne til at udløbe 31. januar 2024. Men Universal anklagede TikTok for at bruge bøllemetoder i deres forsøg på holde forbindelsen varm, omend med end mindre favorabel aftale, så de skrev et åbent brev til musikbranchen, hvor de opfordrede artister såvel som sangskrivere til at stå sammen og fryse det sociale netværk ude.

TikTok svarede på kritikken med et åbent brev, hvori de anklagede Universal for ‘at være grådige’. De adresserer, at Universal ved ikke at forlænge licensaftalen med TikTok snyder deres kunstnere for en formentlig ret stor sum af royalties, som de kunne have indtjent via det sociale medie.

Universal anerkender denne faldgrube ved deres beslutning, men siger, at de har: “et ansvar overfor deres artister for at kæmpe for en ny aftale, hvori de rent faktisk bliver passende kompenseret for deres arbejde.”

LÆS MERE

Footer graphics