Alene i vildmarken – afsnit 2: Alt for mange begynder at spise træ nu

Vi er på dag fire, og alle deltagerne undervurdererer kulden. En tidligere favorit begynder at vakle, en anden deltager giver op.

Selvfølgelig er det fair nok, at deltagerne får lidt tid at løbe på, inden det bliver rigtig hårdt sådan vejrmæssigt oppe i Lapland. Men det er ikke, fordi det er sindsoprivende tv at se på nogen, der bygger en shelter i plastik og mos.

Vi kan også konstatere, at akten at se på folk, der fisker, er endnu mere kedelig end faktisk at fiske. 

Men det er en detalje, og der ikke nogen grund til at være negativt anlagt her i den spæde startfase, det er bare for at sige, at det ville være sjovere, hvis deltagerne snart kom i problemer.

Det er mest noget med noget røg, bundbid og garn, der filtrer. Rene almindeligheder. Vi ser frem til koldbrand, katastrofer og desperat rensdyrjagt i de kommende afsnit. Nu er der procenter. 

Foto: DR

Søren: 60 %

Søren havde fucket op med sit garn, men fanger alligevel en fisk, som han ikke ved, hvad hedder. 

Ifølge ham selv har han sovet godt. Det kan man bare ikke se udefra.

Han vælger at gå i bad og spise træ. Han vælger også at lave sin egen sæbe, der består af vand og aske og rosmarin. Og her er det vel på plads med lidt almen service info: Det er ikke sæbe. 

Men ved I hvad? Det er den mindste numse i programmets historie, der sidder på Søren. Fascinerende. 

Søren er meget cool, kølig og upåvirket, og hvis det viser sig, at han faktisk kan overleve ved at spise træ, så vinder han sgu nok. Hans store problem bliver fiskeriet.

Foto: DR

Bettina: 45 %

Bettina vælter tilsyneladende uden grund et træ. 

“Fuck, hvor er det vigtigt,” siger hun. Folk, der siger sådan, har aldrig ret i, at det er vigtigt.

Hun er forpustet konstant og hader skovbunden, som hun mener er “absurd” på grund af rodnettet.

Hvis jeg var skovbunden, ville jeg være bange for at få en olfert. 

Bettina er furiøs. Måske bare hangry. Hun har ikke skidt i fem dage. Det er nok dér, hunden ligger begravet.

Det tager efter sigende “pippet “ fra hende at spise en gedde, hvorefter hun siger, at hun hellere vil skides i munden end at have røg i sit shelter.

Det får mig sgu lige til at tænke på noget, jeg engang har set på internettet, hvor… nå, det kan jeg faktisk ikke huske alligevel. 

Psykisk eskalerer det bare hurtigt for Bettina, der pludselig virker mindre overbevisende end sidst. Lige nu står hun også med det ene ben i en solid røgforgiftning, så prognosen daler. 

Foto: DR

Anders: 0 %

Anders har fokus på overfladiske ting. Han prioriterer at lave en knage og en hylde, som han prissætter til 299 kroner. 

“Volé,” siger han. 

Du får bank med et baguette, hvis du siger sådan i Frankrig.

Anders laver en fiskekonstruktion, som aldrig er set før, og det ender i katastrofe. Nettet, humøret, vejret… alt går galt. Hans hue sidder også mega underligt.

Han ender med at spise bark og påstår, det har en snert af pommes frites, og nu siger jeg ikke, at man aldrig må lyve, men hvorfor lyve lige dér?

Hans mentale game skal blive stærkere, siger han. Vi vurderer, det er en korrekt diagnose. 

Kort efter tager han hjem til sin familie, som skal have to sten, han har fundet. Et kæmpe knæk, ikke kun for Anders, men også for bushcrafts omdømme, som vist bare betyder spejder.

Foto: DR

Claus: 55 %

Claus er stadig lidt skidtmads, og lægen kommer med den faglige tese, at han ikke har spist nok, og at han skal huske at tage nok tøj på. Hvor klogt, læge. Ingen havde tænkt på dét før, BORTSET FRA ALLE ALMINDELIGE MENNESKER I VERDEN.

Claus bliver senere meget følsom på grund af sin fars død, men begynder så også at fange fisk, nogle aborrer, som han mener er “gourmet.”

Han laver en god seng, og hans shelter virker solidt. Vi får klart en bedre fornemmelse af Claus denne gang. 

Foto: DR

Anne: 45 %

Anne har fået en ny kasket på og siger, hun ikke vil være uvenner med de rensdyr, som tusser omkring i området.

Hun har crocs på og fanger en gedde.

Ellers er der ikke meget nyt fra Annes lejr, der klart ligger under gennemsnittet. Der skal noget seriøst ingeniørarbejde til, hvis hun skal klare frosten. Overordnet holder hun sin position.

Foto: DR

Mette: 15 %

Mette går på jagt med pile med gåsefjer, og det er meget Rambo 2-agtigt.

Problemet er følgende: Der sker ingenting. 

Hun finder en pind, som hun “elsker totalt”, men hun får alvorlige problemer, hvis ikke hun snart nakker et dyr. Ikke at det virker til at gå hende på, så hun holder sin position. 

Foto: DR

Ulrik: 65 %

Ulrik finder igen noget dyrelort, som han er meget optaget af. Det er forskellen på naturmennesker og almindelige mennesker. Deres forhold til lort.  

Han synger fødselsdagssang for sin søn, som fylder to år. Hele Danmark græder.

Pludselig har han bygget en båd, en meget unik båd faktisk, som kun kan sejle i cirkler. Under kort sejltur går båden ned, hvilket ikke er alvorligt som sådan, men bare en træls situation.

I betragtning af at Ulrik er ude i vildmarken bruger han uforholdsmæssigt meget tid på at lave modelansigt.

Ulrik har heldigvis sæsonens bedste energi, og han har fisk, så han skal nok klare den. Prognosen går lidt op. 

Footer graphics