Workout
Unsplash

Hjemmetræning: Sådan får du pulsen op i dagligstuen

Fitnesscentre og yogahold holder lukket, og det gør det svært at være fysisk aktiv. Men vi har samlet lidt tips til hjemmetræning, mens du bliver derhjemme.

I disse coronatider er det svært at træne, som man plejer. Dit fortrukne fitnesscenter udviser samfundssind og holder lukket, og hverdagens rutiner ryger lynhurtigt. Men hvad gør man så, hvis man stadig gerne vil have sved på panden og få pulsen lidt op?

1. Run Forrest, run!

Vi starter med en gammel kending. Da der ikke er indført et direkte udgangsforbud i Danmark, er det nemlig stadig tilladt at løbe eller cykle sig en rask tur, bare man husker at vise hensyn og holde en god afstand til andre mennesker, man måtte møde på sin vej. Så hvis man er glad for frisk luft og røde kinder, er det en oplagt mulighed.

2. Stuegulvet er dit gym

Det kan hurtigt blive svært at motivere sig selv til en effektiv træning derhjemme, men det er der heldigvis råd for.

En række idrætsforeninger og personlige trænere deler dagligt workouts på sociale medier som Instagram, som er designet til, at man kan udføre dem hjemme i egen stue.  

Eksempelvis udgiver træningscenterkæden Crossfit Copenhagen, der fra 30. marts skifter navn til ARCA, dagligt en workout. Her er det eneste, man skal bruge sin egen kropsvægt. Derudover laver de også en daglig livestream, hvis man gerne vil have en træner med. De forskellige workouts kan findes på deres Facebook og Instagram.

Unity Gym på Amager deler også workouts ud på deres Facebook og har endda lånt alle deres kettlebells ud til medlemmerne.

Mange træningscentre laver noget tilsvarende, ligesom der også er en lang række enkeltpersoner (trænere såvel som privatister), der på Instagram deler ud af deres træningserfaringer og kommer med bud på øvelser.

Den populære komiker Melvin Kakooza har f.eks. skabt noget af et dansende SoMe-fænomen. Hver dag kl. 11 sender han live fra sin Instagram, hvor han inviterer til ’Coronafitness’ og danser sammen med sine følgere. Efter den første uge fik han 50.000 nye følgere.  

3. Apps, YouTube og Jane Fonda

Et andet sted, hvor der er rig træningsinspiration at hente, er i ‘App Store’ – eller hvor du downloader dine apps. Her kan du nemlig finde en lang række forskellige træningsapps, der er designet til at give dig sved på panden, mens du står hjemme i stuen. En klassiker er ‘7 minute workout’, der får alle med, men er du mere ambitiøs kunne det være ‘Træn med Forsvaret’. En app som Forsvaret selv bruger deres træning med 8 ugers programmer.

DGI Byen er naturligvis lukket, men leverer træningsvideoer gratis på deres hjemmeside, ligesom der er masser af public service-guld hos DR, hvis du søger på ‘morgengymnastik’, f.eks. en gang twerking med Louise Kjølsen.

Derudover er det selvfølgelig også YouTube. YouTube er nemlig et mekka for træningsentusiaster. Her kan man finde alt fra oldshool Charlotte Bircow og Jane Fonda-træninger til en 10 minutters sixpack workout, der blev uploadet i går. Altså, alt hvad hjertet kan begære.

Så hvis du savner at få pulsen op, er mulighederne heldigvis stadigvæk mange – coronapandemi eller ej. God træning!

Find mere om
Footer graphics