ClassPass
PR-foto

ClassPass: Ny træningsapp rejser spørgsmålet – har vi virkelig brug for flere valgmuligheder?

Den nye træningsapp ‘ClassPass’ samler forskellige fitnesscentres træningshold. Vi ser nærmere på den nye app her.

Har du lyst til at dyrke yoga om mandagen, bokse om onsdagen og måske dyrke crossfit på lørdag? Så er der gode nyheder. Med den nye abonnementsbaserede app, ‘ClassPass’, behøver du ikke længere være tilknyttet et specifikt fitnesscenter.

ClassPass samler i bedste Netflix-stil hold fra forskellige træningssteder, som du frit kan vælge imellem. Vel at mærke uden at du behøver at betale for at være medlem de forskellige steder. Det eneste, som du skal betale for, er selve appen, der så til gengæld kuraterer forskellige træningstilbud i hovedstadsområdet.

ClassPass er allerede nu en ret stor global spiller, når det kommer til træning, og nu forsøger appen så at slå igennem her i Norden. Og den starter med København, hvor der jo ellers ikke umiddelbart mangler træningsmuligheder.

”Der er et væld af fantastiske træningsmuligheder i København. Hos ClassPass hjælper vi medlemmerne med at finde de bedste ledige fitness- og wellness-oplevelser, uanset om det er i et stort fitnesscenter eller et lille studio. Samtidig sørger vi for, at vores studio-partners får fyldt de ledige pladser på holdtræningerne op. Medlemmerne kommer til at opleve langt større frihed, variation og fleksibilitet i deres træningspas. Det er en win-win-situation,” udtaler Malin Torstensson, der er ansvarlig for ClassPass i Norden.

Appen i sig selv er stilren, brugervenlig og overskuelig. Der er nogle enkelte småfejl og nogle samarbejdsaftaler, der tydeligvis ikke er forhandlet hjem endnu, men ellers fungerer den fint.

Flere muligheder modsat effekt

Et spørgsmål rejser sig dog. Har vi virkelig brug for flere valgmuligheder som forbrugere? Det er selvfølgelig altid rart at have flere muligheder på papiret, men vil forskellige træningsmuligheder virkelig sikre, at vi kommer oftere op af sofaen? Der var vel i princippet en grund til, at vi ikke gik til boksning i forvejen.

Hvem har ikke siddet en søndag aften på Netflix og for 117. gang browset gennem det store udvalg for at finde et eller andet at se. Uden held. Og nogle gange, gudhjælpemig, valgt noget, man alligevel har set et hav af gange i forvejen. Noget, man kender, som man kan køre igennem på rutinen.

Alle elsker streaming, og ingen vil tilbage til ”hvilken film skal vi nu leje”-tiden. Min pointe er bare, at mange muligheder nogle gange ender med at have den modsatte effekt. Hvad der skulle være nemt og overskueligt, bliver det modsatte. Og det ville da være en skam, hvis et ubrugt medlemskab af Fitness World bare blev erstattet af en betalingsapp, man ikke bruger alligevel.

Men hvis du til gengæld er ved at være godt træt af spinning, eller du går totalt død i dit ‘Stram op’-hold, så giver ClassPass dig mulighed for at eksperimentere og undersøge træningsmarkedet. På den måde kan du genfinde træningslysten, inden alle skal slås om pladserne i januar, når vi febrilsk kæmper med julekiloene.

Med den nye app får du mulighed for at prøve en masse former for træning, som du ellers ikke ville have prøvet. Og som konsekvens af de mange muligheder kan du træne utrolig varieret. Det er positivt. Samtidig er der en del wellnesstilbud, du også kan benytte dig af. Praktisk hvis du nu kommer til at overtræne lidt – det kan jo ske for selv den bedste…

Så savner du en mere alsidig træning, hvor du kan eksperimentere med forskellige træningsgrene, er ClassPass en velvalgt app. Ellers er det nok ligeså effektivt bare at være tilmeldt et eller andet fitnesscenter. Eller holde sig fra julemaden.

Footer graphics