Stemme fra graven: Ed Sheeran planlægger album, der først udkommer efter hans død

Han er en af verdens mest succesfulde musikere, men nu vil han sikre sig, at vi også nynner med på nye sange, efter at han ikke er her længere.

Ed Sheeran tænker langsigtet… som i virkelig langsigtet.

I et interview med musikmagasinet Rolling Stone afslører den 32-årige sanger, at han har planer om at udgive mindst fem yderligere album i løbet af sin karriere – og et sidste ”perfekt” album efter sin død.

Det posthume album vil være et livslangt projekt.

 “Jeg vil gerne lave et i gåseøjne ’perfekt’ album, som jeg arbejder på resten af mit liv, og løbende tilføjer nye sange til. Og så bare have det stående i mit testamente, at det først skal udkomme, efter jeg dør.”

Sangeren har arbejdet sammen med Aaron Dessner, der er en del af The National, på sit kommende album, ’Subtract’, som udkommer til maj. Samarbejdet var så vellykket, at de allerede er i gang med at producere endnu et album sammen.

Sheeran forklarede, at det blev meget hurtigt tydeligt, at vi lavede to forskellige ting, så han fjernede tre numre fra Subtract, der føltes for muntre, og de dannede grundlaget for den anden plade. Udgivelsesdatoen for dette album er ikke fastlagt endnu, men Sheeran er optimistisk: ”Jeg har ingen mål for pladen. Jeg vil bare gerne udgive det.”

Indtil da kan hungrende Ed Sheeran fans se frem til den 5. maj, hvor ’Subtract’ rammer alverdens streamingtjenester. Det er hans femte og sidste album i sin matematik-pentalogi. Han har allerede fem fremtidige album i tankerne med et andet sæt symboler, som han ikke ønsker at offentliggøre endnu.

Her er den nye single ‘Eyes closed’:

Find mere om
Footer graphics