den lillle kulturnat

Kulturnatten har fået vokseværk: Nu får børnene deres egen kulturnat

Københavns gader plejer at summe af liv, når Kulturnatten byder på et utal af arrangementer og åbne huse i hovedstaden. Sidste år tiltrak aftenen mere end 94.000 gæster. Det resulterede i lange køer og trætte unger, så nu får de mindste deres helt egen kulturnat.

Sidste år slog Kulturnatten i København sine egne salgsrekorder med mere end 10.000 flere solgte armbånd end året før, 94.000 i alt, så nu udvider de med en stor og en lille kulturnat.

Køen til at få lov til at opleve Folketinget indefra under Kulturnatten plejer at gå næsten hele vejen rundt om Christiansborg. De mest populære arrangementer ender næsten altid i uoverskueligt lange køer. De voksne tager gerne en to-go kaffe, og så går det nok, stemningen er hyggelig i kulden.

Men de omkring 35.000 børn, som plejer at være med til Kulturnatten, falder enten i søvn eller bliver utålmodige. Børnefamilierne giver ofte op, inden de når at se halvdelen af de spændende arrangementer, som finder sted på aftenen. Derfor får børnene i år deres helt egen mini-kulturnat.

’Den Lille Kulturnat’ er arrangeret af Foreningen Kulturnatten, som de seneste 26 år har stået for Kulturnatten. De lover, at aftenen bliver, som vi kender den: ”Fyldt med eventyr, spænding og eksperimenter – men udelukkende med arrangementer for børn sammen med deres voksne”.

Foto: Den Lille Kulturnats plakat 2019/Sattrup & Høst

Gennem flere år har den mest gentagne tilbagemelding fra gæsterne været et ønske om, at Kulturnatten enten skal vare to dage eller finde sted flere gange om året, så gæsterne kan nå at besøge flere arrangører med deres børn. Derfor prøver arrangørerne nu kræfter med ’Den Lille Kulturnat’ med udelukkende særarrangementer for små og store børn. Aftenen begynder et par timer tidligere end ved efterårets kulturnat, så de mindste ikke falder i søvn halvvejs.

’Den Lille Kulturnat’ finder sted første gang fredag 15. marts 2019 kl. 16-21. Programmet til ’Den Lille Kulturnat’ kan ses på Kulturnattens hjemmeside fra 1. marts 2019.

Find mere om
Footer graphics