Fausto Coppi. Illustration: Sine Jensen

Heartbeats anbefaler: Cykelessay, australsk jazzfunk og byens bedste kimcheese toast

Hvad skal du læse, høre og opleve i denne uge? Vi har håndplukket et par ting, der er værd at bruge tid på lige nu.

Legesygt australsk jazz/funk

Det australske jazz/funk-band Hiatus Kaiyote har udgivet deres fjerde album, ’Love Heart Cheat Code’. Jeg har haft kæmpe forventninger til denne udgivelse, og de lever i den grad op til dem. De brød igennem med det R&B-jazzede nummer ’Nakamarra’ i 2013, fra deres debutalbum Tawk Tomahawk, og deres katalog er blevet samplet af hiphop- og R&B-stjerner som Kendrick Lamar, Drake, Jay-Z og Beyoncé. Alligevel er de af uransagelige grunde ikke rigtig brudt igennem herhjemme, men jeg tror, det er et spørgsmål om tid. ’Love Heart Cheat Code’ er en eklektisk rejse gennem jazzfunk, neo-soul og psykedeliske lyde, der viser bandets alsidighed og kreative flair. Fra det storladne Disney-agtige åbningsnummer, ’Dreamboat’, til den synth-drevne ’Telescope’. Det er legesygt, skørt og fuld af humor. Som en lang kærlighedserklæring – perfekt til et ømt moment på dansegulvet.

/Asger Lorenzen

Cykelessay

For 75 år siden skrev den italienske forfatter og krigskorrespondent Curzio Malaparte et efterhånden temmelig legendarisk essay om de to cykelryttere Fausto Coppi og Gino Bartali og deres rivalisering. Nu er det blevet genudgivet på dansk – faktisk for anden gang – i en virkelig flot lille udgave, som i tillæg har fået et efterord af den danske cykelkommentater og forfatter Bastian Emil Goldschmidt, hvilket i sig selv er anbefalelsesværdigt. Også selvom man ikke rigtig går op i cykling (det gør jeg egentlig ikke), er det her klassiske tekststykke værd at læse, fordi det er så godt skrevet og lykkes med det, som sportsjournalistik gør, når det er bedst: At sætte store, præcise ord på noget, som i udgangspunktet er meget banalt. Man kan jo passende ligge på sofaen og læse denne fikse bog, når man alligevel ser Tour de France i sin sommerferie.

/Thomas Balslev

Kimcheese

Det kan godt være, det her er en rimelig snæver anbefaling, men jeg fornemmer nu alligevel, at den er blevet taget ret godt imod blandt mine bekendte, som allerede har fået den ude i den virkelige verden. Så derfor: Kimcheese. Ja, det siger dig formentlig ikke noget sådan umiddelbart, men det er navnet på en særlig toast, som man er begyndt at kunne købe på det famøse surdejsbageri Hart i København. Eller rettere ét af dem. Hart har på det seneste foretaget en seriøs udvidelse af butikken, og der findes nu stort set en filial i hver eneste del af byen. Det gode ved det er, at du får nemt ved at få fingrene i denne omtalte toast, som består af to skiver af deres voldsomt gode city loaf, hjemmelavet kimchi og rige doser af ost, altsammen selvfølgelig toasted i en behørig mængde smør. Jeg har sjældent spist noget så tilfredsstillende.

/Thomas Balslev

Find mere om
Footer graphics