Foto: DR

Gift ved første blik: Hvem hulen synger godnatsang for sin hund? Ja, det gør Jonna så

Det helt store hverdagsdrama står for døren. Alligevel klarer de fem par i ‘Gift ved første blik’ sig uden de store knaster. Det tangerer efterhånden det trivielle.

Modtagelsen af dagens afsnit af ‘Gift ved første blik’ er som bekendt allerede kommet til at handle om det, vi ikke fik at se. DR valgte nemlig i sidste øjeblik at klippe en ny version af programmet, sådan at vi alligevel ikke blev udsat for, at nogen beskrev Pernille Vermund som racistisk.

Den slags må man ikke sige på tv. Men tv-anmelderne så det allerede i mandags, så nu er katten ude af sækken. Ellers godt forsøgt, DR.

Heldigvis er der som sædvanlig en del andet at fordøje, nu hvor the honeymoon vitterligt is over.

Parrene skal flytte sammen. Normalt er den slags hul i hovedet, hvis man kun har kendt hinanden i en uge, men der skal jo drama på drengen, når der skal laves tv.

Vi har glædet os. Det er nu, alle deltagenes sære vaner for alvor kommer frem i lyset. Dagens wtf-moment var, at man kan finde på at putte sin hund i en babyseng. Mere om det senere. Nu skal der gives kærlighedsprocenter.

↓ Michael og Pernille: 70 %

Uanset hvor smukt et match, man er, er distance altid en dræber. Det mærker Pernille nu, hvor hun har kørt i sin Passat i en time og 50 minutter. “Det er svært at vænne sig til”, siger hun. Tja, selv den største grinebidder kan få lange løg af Langeland.

Michael har hverken redt sengen eller lukket køkkenskabene.

Til gengæld har han hugget nogle mælkebøtter og taget en skovmandskjorte på. Meget macho.

Så spiser de lasagne og drikker champagne foran Bornholmeruret – og de hygger sig egentlig ret godt i Michaels lille hus, der viser sig at være en af de få biedermeierboliger, der er tilbage.

Men så begynder de at diskutere politik, og det går ikke godt. Heldigvis minder det Michael om, at han faktisk skal “på tøjlæt”. Man tænker, at han måske hører til i Jylland alligevel.

Det bliver svært for det her skønne, kærlige par nu. Michael bliver nødt til at give sig lidt på boligspørgsmålet, hvis de skal klare den. Det eneste positive, der er at sige om deres politiske sværdslag, er, at de i det mindste har muligheden for at blive det første ægtepar nogensinde i Danmarkshistorien, der formentlig stemmer Enhedslisten og Nye Borgerlige (det er jo det, der ligger i luften).

Realiteterne står for alvor for døren, men de er stadig virkelig glade for hinanden. Intet er udelukket endnu.

↓ Christina og Michael: 40 %

Efterhånden tænker man: Hvorfor har Christina overhovedet meldt sig til det her program? Hun gider jo ikke. Hvad blev der af bulderbassen og “den store mundfuld”?

Michael har slet ingen problemer med at rumme hende. Alt tyder stadig på, at han ville æde hende råt, hvis det altså var ok. Det er der bare få ting, der er i rækkehuset i Vejle.

“Michael skal lige organiseres og have et par ting at vide”, slår Christina fast.

Indtil videre er hun altså stadig i et monogamt forhold med sine egne regler.

“Today I wear my yes hat. Det gør man altid her i huset,” siger hun og peger på et skilt, hvor det står.

Så krydsforhører hun Michael i forskellige procedurer indenfor tøjvask. Men Michael vasker kun skjorter på 30 grader, så han får lov at blive.

Før eller siden går det galt. Ingen drenge kan overskue så mange løftede pegefingre i længden, og Michael har også et grovmotorisk ustyrligheds-gen i sig, det ved vi fra tidligere. Bolden ligger hos Christina, som desværre tror, at hun er dommer og ikke deltager i det her kærlighedsspil. Mere forløsning næste gang, please.

↓ Daniel og Samantha: 15 %

At følge det her par er som at se maling tørre på tv. Forkert maling på en helt forkert overflade. Man ved, det vil skalle af og falde fra hinanden. Alligevel er det drønspændende at overvære. Det er ret absurd.

I stedet for at flytte ind hos en af de to, flytter de til Aalborg. Man tænker på, om det virkelig skulle gøre noget som helst federe.

Samantha savner efterhånden at få et kærligt klap bagi, men Daniel rider som bekendt ikke samme dag, som han sadler. Faktisk rider han slet ikke.

“Det har været som at flytte med en kammerat,” siger Samantha.

Hun spørger, om der er noget, han vil ha’ eller har tænkt på boligmæssigt. Vi tænker på, om hun er blevet masochist? Daniels tanker er utilgængelige, også for ham selv. Han straffer initiativet til dialog med et “næh”, der er så tørt som stødt kanel.

Så tager de på shoppingtur og leder efter nips til lejligheden. Daniel er helt kold i røven.

“Nu vader jeg rundt her med en puf,” siger han. Man kunne vist lige så godt have givet ham en ged i Afrika.

Der er ikke rigtig noget fremskridt hos det her par. Alt er tilsyneladende ok, bortset fra at de egentlig burde være snotforelskede. Lige nu kan vi kun håbe på, at der sker noget uventet og vildt, som kan få kærligheden i gang.

Det kunne eventuelt være alkohol i gavmilde mængder kombineret med traktortræk og tysk schlager. Den står du for, Samantha. Ikke mere passiv-aggressiv ping pong – der skal rykkes nu. I kan godt!

↑ Jonna og Carsten: 76 %

Uha, det lagde ikke godt ud her. Jonna bandede over, hvor elendig hendes dag var, fordi Carsten havde skrevet en kryptisk sms om hendes prioriteringer af mennesker og dyr. Hendes ømmeste punkt.

Det får de heldigvis fikset over nogle ostepops og en stor øl. For seniorer skal der åbenbart ikke så meget til.

Jonna prøver hurtigt at skabe lidt romantisk stemning med en nøglering til Carsten. Det sker, mens hendes hund, Gabbi, maltrakterer et pivedyr og spolerer seancen fuldstændig.

Den hund er et seriøst problem.

Det viser sig nemlig, at Jonna også putter Gabbi, som om den var et spædbarn. I en tremmeseng! Med dyne og godnatsang! Hvem gør det? Det er dybt godnat.

Carsten er bare ikke typen, der rystes af noget som helst. Han er lige så grounded som Dalai Lama. (Måske fordi han går i fivefingers sko?) Og det er klart til deres fordel. Nu skal der bare blive tid til lidt flimmer og flirteri i deres travle liv, som slutter kl. 21.27 på hverdagene. Vi tror på dem.

↑ Morten og Mette: 75 %

Forrest i feltet sammen med Jonna og Carsten ligger Morten og Mette. De teenage-sms’er og har det fjollet på en forelsket måde, som også indbefatter kys.

Morten tror, det er Valentinsdag og har købt en ballon i rød cellofan til Mette. Han har også medbragt denne sæsons gamerstol: Et abstrakt billede, der æstetisk nok mest af alt er i familie med ‘Too fast too furious’-filmene.

Mette hader det. Farvemæssigt er alt andet end sort, hvid og lyserød den direkte vej til apokalypsen.

På hjemmefronten er hun en typisk decibel-dame og synes derfor, at Morten larmer alt for meget sådan generelt. “Du griner højt, du snakker højt, du kommunikerer højt,” siger hun. “Det er træls,” er det hun mener.

Heldigvis er alt godt i sengen.

“Herinde må du gerne støje,” siger hun. “Ej, det sagde jeg ikke,” siger hun. Det virker til, at Michael alligevel tog stikket hjem med den samtykkeerklæring.

Så længe det kan høres, om nogen råber “laksemousse”, er det jo fint nok.

Alt i alt glider tingene fornemt hos det her par, som bare virker til at blive tættere og tættere, som dagene går. Det er svært at se udfordringerne, udover at de stadig er ret forskellige. En vild foreløbig prognose er, at de bliver skilt, men forbliver kærester.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics