gift ved første blik
Foto: DR

Gift ved første blik: Det er godt at være heeeelt sikker, inden man giver en diskret finger i numsen

Tømmermændene har lagt sig, og det er blevet bryllupsrejsetid for de fem par. Det er nu, det bliver rigtig akavet at være gift med en fremmed.

Vi er nået til afsnit tre i ‘Gift ved første blik’, og det betyder, at parrene endelig får lov til at være sammen og lære hinanden at kende på tomandshånd. Eller det vil sige: Der er selvfølgelig kamera på. Og det er vi stadig ret meget oppe at køre over.

Det er nu alligevel ubarmhjertigt, at de skal filmes fra morgenstunden midt i bryllupssengen. Ingen ønsker dybest set, at deres burgerfjæs nogensinde havner i bredformat.

Men de her 10 mennesker ofrer sig for kærligheden, det må man bare sige.

Nu skal de på bryllupsrejser rundt på de danske øer, og allerede her begynder man at ane konturerne af forholdenes beskaffenhed og fremtid.

Overordnet set er der god stemning, selvom antallet af akavede kram er meget intenst. Og så bliver der sgu skrevet dansk tv-historie ovre på Læsø. Intet mindre. Mere om det længere nede.

Nu kan vi vist godt kaste os over parrenes kærlighedsprognoser. Vi starter på toppen.

Pernille og Michael: 80 %

Det går strygende. Det her unge par har en vild energi, ja faktisk kan Pernille slet ikke holde op med at grine. Det er lidt lige meget, hvad der sker, føles det som. Michael smiler også virkelig meget.

Måske i smerte? Det ser lidt anstrengt ud. Muligvis har han fået blue balls.

De holder sig på måtten på bryllupsnatten. Hvilket er fornuftigt, men man kan ikke nøjes med at nusse sig i nirvana, og det ved langelænderen jo godt.

Pernille giver ham en parlør over sine personlige udtryk. Her kan man for eksempel se, at hun sommetider spørger sin hund, om den skal “ha’ en guffer”.

Derudover finder vi ud af, at de er pænt politisk uenige. Michael er r-æ-v-e-r-ø-d, og hun er blå.

Lidt noget pis, men Pernille er jo samfundsfagslærer og er derfor ved at flække af grin over, at de kan snakke om det.

“Det er godt,” siger hun.

“Ja,” siger Michael, og man tænker, at det var første gang nogensinde, at et par mandlige stemmebånd havde frembragt lige dén lyd.

Efter middagen ræsonnerer han, at de er “enige i bund og grund,” og så verfer han ellers det af vejen. Nu skal der fokuseres positivt, og de skal nok klare den et godt stykke, de to turtelduer, selvom der selvsagt lurer konflikter i horisonten nu.

Morten og Mette: 53 %

Det her par er romantisk dynamit. De er bare ikke blevet helt antændt endnu. Mette giver Morten en parfume fra Giorgio Armani i bryllupsgave, så hun ved, hun kan holde ham ud.

Han giver hende nøglen til sit hjerte, hvilket selvfølgelig bare er “sådan lidt symbolsk”. 

De skal til Læsø, men det har Mette aldrig hørt om. Morten er en gentleman, så han skifter hurtigt emne.

“Læsø salt! Det bruger jeg meget af,” siger han.

“Ja, salt?”, svarer hun.

“Nej, Læsø salt.”

Deres fælles referenceramme er på størrelse med en megapixel. Det tegner ikke godt.

Morten er på “skat” nu. Og han vil meget gerne i kanen snart. Derfor vil han have, at hun udfylder en samtykkeerklæring, inden de har sex. Mettes kropssprog signalerer, at hun synes, det er virkelig pres, men hendes mund får sagt, at det er “gak og løjer”.

De taler om, hvad en “indiskret finger i numsen” egentlig er, og om hun skal råbe “laksemousse” eller “Birthe Rønn Hornbæk”, hvis det går for vidt på lagenerne. Så demonstrerer Morten lige sine muller og imaginære kæmpekølle for at løsne stemningen op. 

“Alt under en underarm, det er okay,” siger hans kone.

Det er alt sammen dansk tv-historie. Spørgsmålet er bare, om hans kone overhovedet vil have et stykke af dén. Det kan gå begge veje lige nu.

Daniel og Samantha: 25 %

Man siger godt nok, at minus og minus giver plus, men i kærlighedens rige skal der mere til, før amorinerne kommer på vingerne. Og selvom der da har været en lille “mysser”, er Daniel og Samanthas forhold indtil videre cirka så dramatisk som et Bornholmer-ur.

Daniel taler ikke, men er mere en “hmm’er”.

“Hmm”, som lige er niveauet under “nå” inden for jysk grammatik. 

Samantha fortæller, at hun bliver lidt usikker. Og man tænker, at hun tager det pænt, mens de er på silent sightseeing på Hammershus.

Daniel har aldrig set noget så stenet som en slotsruin. Men den nyudklækkede husbond synes ikke, der er pinlig tavshed mellem ham og Samantha. Man frygter, hvad pinlig tavshed a la Daniel egentlig er. 

Som lidt af en overraskelse har Daniel et voldgodt selfie face. Det flexer han lynhurtigt, men det er altså ikke noget, han gider dvæle ved. Samantha får i hvert fald ikke lov til at se deres selfie. Det er kejtet, så det gør ondt i øjnene!

Michael og Christina: 60 %

Det går helt udmærket for de modne jyder, der allerede opfører sig som om, de har været gift i årevis. Christina er ikke glad for, at Michael snorker. Hun siger, hun vil kvæle ham. Måske var det det, hun mente i første afsnit med at være lidt for meget.

Michael synes til gengæld, hun lyder som en forkølet sæl om natten. Han leger med ilden.

Men han kan virkelig godt lide Christina – som vistnok tildeler ham et lille kys under solnedgangen på Fanø.

Det er klart Christina, der har bukserne på i det her forhold. Hun lægger planer med en hardcore disciplin, der på sigt kan gå hen og blive lige spids nok for Michaels gemyt.

Han er blød som en bamse, hun er benhård, og i en bil er hun, viser det sig, ren Mrs. Hyacinth. Det er egentlig ret fantastisk.

Det var også fantastisk endelig at finde ud af, at Michael i virkeligheden slet ikke lige var vågnet, men bare talte med tysk accent. Om de også kan tale kærlighedens sprog sammen, vil vise sig. Men det kunne sagtens være.

Carsten og Jonna: 75 %

Det er vist på sin plads med en indrømmelse: Vi var for skrappe overfor Carsten og Jonna i den første prognose. Alt tyder på, at de er ved at blive ret vilde med hinanden. Tempoet havde nok bare egnet sig bedre til DK4.

Som programmets alderpræsidenter har de selvfølgelig udfordringer med at filme sig selv. Det bliver, fornemmer man, en pænt sløret og rystende VHS-oplevelse at følge dem fra nu af.  

Carstens øjne afslører stadig intet. Han er svær at tyde. Måske er det bare, fordi han ikke har fået sin morfar foran fjernsynet endnu…

Man kan se, at de ikke er vilde med at være på tv. Men de kan alligevel godt kysse på munden for licensbetalernes skyld.

“Det er så hot, hot,” siger Jonna.

Men hun siger mange underlige ting. Blandt andet at det er mere grænseoverskridende at vinterbade end at blive gift. Carsten har ingen følelser for vand, kan vi konstatere. Han bader som en blærerøv, og så spiser han tang. Selvfølgelig gør han det. Smagssans har han heller ikke.

Hvilke sanser har han overhovedet i behold, den mand?

Nåja, Jonna er tiltrækkende, lidt følelser har han trods alt. Derfor ser det faktisk rimelig lyserødt ud for det her par. Ugens største hop opad procentstigen finder vi hos dem.  


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics