Foto: DR

Gift ved første blik: Det er altså ok svært at vælge mellem tavshed og tysk schlager-musik

Vi er halvvejs i denne sæson af ‘Gift ved første blik’, og parrene har det generelt lidt for luksus. Bare ikke på Bornholm.

Efter at have set dagens afsnit af ‘Gift ved første blik’ kan man ikke lade være med tænke på, at de næsten er blevet for gode til at matche folk til programmet. Det går på mange måder for godt for parrene.

Og selvom det selvfølgelig er skønt, skurrer det en anelse i helhedsoplevelsen. Vi ser jo ikke det her for hyggens skyld. Vi vil se folk lide – bare en anelse.

I afsnit fire er vi stadig med på bryllupsrejse rundt i det danske ørige. Lige om hjørnet venter hverdagen for de fem par. Og alle ved, at det nok skal blive røv og nøgler.

Logistik er som bekendt antitesen til romantik.

Dagens kærlighedsprognoser forsøger selvfølgelig at tage højde for, at flyveturen på den lyserød sky snart er forbi. Men helt dystopisk er det nu ikke. Der er, som sagt, overraskende meget kærlighed i luften.

Mette og Morten: 60 %

Vi kan lige så godt få det af vejen. Spændingen omkring det her fantastiske par har været ekstrem den seneste uge. Den samtykkeerklæring dér… puha, hvordan skulle det ikke gå?

Morten synes den er skideskæg. Han skraldgriner og ruller rundt på ryggen. Utroligt, hvor meget det papir får ham gejlet op.

Mette tager det virkelig pænt. Ovre ved Dansk Kvindesamfund havde han fået en flad på stedet.

For Mette er det tydeligvis mere grænseoverskridende at tale om sex end at dyrke det.

Til Mortens store lettelse får han dog alligevel “sneget en missionærstilling ind.” Og dagen efter bedyrer han, at de måske har haft sex.

Tanken strejfer en, om han overhovedet ved, hvad det vil sige at gå i seng med nogen.

“Jeg klager ikke,” siger Mette bare. Hun er nok bare glad for, at det endelig er overstået, så hun kan komme ud og krølle sit hår igen.

I betragtning af hvor vildt deres forhold har været, har hun drukket meget få shots. På den anden side er det selvfølgelig meget rart at være helt klar i hovedet, når man skal skrive under på, om man vil have en finger op i numsen.

Det her pars fremtid står og falder med mængden af kommende aftalepapirer. Kemien er dog umiddelbart stadig så god, at de nok skal klare sig uden de store kontroverser de næste uger.

Michael og Christina: 45 %

Hold nu op, Michael er en sød mand. Problemet er bare, at han i virkeligheden er et stort barn, og at Christina er en moden kvinde, der helst vil have styr på tingene og tage perfekte selfies.

Med Michael er det stort set umuligt. Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro han havde røget fjolletobak.

“Han kan ikke rigtig lade være med at pille ved mig,” siger hun.

Derfor er hun også mest på venneplan “lige nu og hær”, som hun siger. Michael er klar på at kissemisse big time.

Men uanset hvor meget bossanova, de spiller i baggrunden, kommer der nok ikke gang i romantikken, før Christina slipper tøjlerne. Lige nu kører hun det her forhold med en solid fod på bremsen.

Dejligt at se, at hun også kan fucke op og glemme sit kørekort ligesom normale mennesker. Men mere dramatisk blev det altså ikke på de fanøske breddegrader denne gang. Vi håber på mere flirteri næste gang.

Michael og Pernille: 85 %

Herovre går det så godt, at de er ved at skide i bukserne af skræk. Pernille nærmest glæder sig til lidt modgang, og at der går hverdag i den. Vi giver hende én køretur til Langeland (som ligger virkelig langt væk fra alt), før den holdning ryger på møddingen.

Michael nyder hvedebrødsdagene ved at drikke sig fuld i lokal champagne. Et karaktertræk, som 28-årige Pernille er helt vild med.

I det hele taget er det ren ja-hat med det her par, der også deler en dessert.

Ud af det blå får vi at vide, at de har haft sex.

“Det var rart”, siger Michael.

“Det var godt at få den barriere af vejen,” siger Pernille.

Meget tyder på, at det nok ikke var sidste gang, og det er jo virkelig alletiders. De er så søde sammen, at det er svært at forestille sig, hvor tingene kunne gå galt. Vi tror på dem.

Daniel og Samantha: 22 %

Det er en gyser ovre på Bornholm. Daniel fortæller, at han hygger sig og har det godt, men at han ikke helt ved, hvordan han har det. Vi har det sådan, at han burde drikke et par Red Bull snart.

Lige nu kunne Samantha lige så godt være gift med Holger Danske.

Daniel synes, det er lidt underligt at være gift, men “tænker ikke så møj over det.” Han kan heller ikke se fidusen ved Ekkodalen, og det er egentlig først, da han får en tartelet på størrelse med en calzone, at han liver op.

Han åbner stille og roligt op for sin musikalske passion: At høre tysk tramper-schlager.

Samantha ligner en, der pludselig foretrækker pinlig tavshed. Uanset hvad kan hun ikke vinde nu.

“Det er ikke lige mig,” siger hun diplomatisk.

Hendes rummelighed er næsten rabiat, men man fornemmer også en vis sammenbidthed hos hende nu.

“Ellers noget nyt?”, spørger hun.

“Næh. Det er der faktisk ikke,” svarer han. 

Og sådan skrives dialogen fra helvede. Det var værre end samtlige sæsoner af Klovn på én gang. Og af den grund en helt eminent tv-oplevelse. Ærgerligt, at det på bekostning af den gode stemning hos de nygifte, som virkelig skal ryste posen for at få det til at lykkes fra nu af. Et vildt gæt: Det sker ikke.

Carsten og Jonna: 75 %

Det er denne sæsons helt store overraskelse, at Carsten og Jonna har det så hot sammen. Men der er følelser mellem dem, erfarer vi, de putter og kysser – og man forstår ikke helt hvorfor.

“Det er lidt ligesom om boblerne bare stiger”, siger Jonna, og så lugter det jo næsten af forelskelse.

Respekt for, at de tager en #MeToo-snak hen over morgenmaden. Men meget tyder på, at Carstens puls ikke kan komme over 40, uanset hvad der sker.

Det skulle da lige være, hvis nogen gav ham en kop kaffe. Han er en af de få hellige te-krigere, der er tilbage.

Stilmæssigt er han i øvrigt lidt af en fashionista i sit gule goretex-sæt, som han parrer med både brillesnor og løsthængende ørepropper. Det er gorpcore på et helt nyt plan.

Jonna forlader fandme Ærø med en følelse af lykke, siger hun, men måske er det bare, fordi hun skal hjem og passe dyrene igen. Den store udfordring ligger dér. Vil hun prioritere sin mand over hund og hest? Vi krydser fingre.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics