Thomas Korsgaard
Foto: Anders Dall

Farvel til et årti: Da forfatterne indtog Instagram – # 2 Thomas Korsgaard

I 10’erne vendte SoMe op og ned på, hvordan vi forbruger kunst og litteratur. Vi fik direkte adgang til forfatterne, mens de samtidig fik nye muligheder for at udgive og markedsføre sig selv.

Instagram: @thomaskorsgaard. Seneste udgivelse: ‘Tyverier’ (2019)

Hvornår kom du på Instagram og hvorfor?  

”Instagram er et ekstremt hyggeligt medie, som jeg har været på af flere runder. Men jeg har også ikke været der, for jeg får ofte brug for isolation for at kunne skrive. Så kan jeg godt finde på at slette mine sociale medier. Min nuværende profil er oprettet i januar 2018. Måske sletter jeg den igen. Jeg har ikke et nostalgisk forhold til sådan noget.”

Har din måde at være på Instagram ændret sig, siden du startede? 

”Nej.” 

Hvad poster du, og hvordan relaterer det sig til dit forfatterskab? 

”Jeg lægger det op, der falder mig ind, når det falder mig ind. Det kan være alt fra sjove små videoer, litterære anbefalinger eller selfies med henblik på at få erotisk opmærksomhed. Der var dog en kvinde som skrev til mig igen og igen på et tidspunkt, at jeg skulle se at blive mere dyb på Instagram. Hun fik at vide, at hun var velkommen til ikke at følge mig.”

Thomas Korsgaard
Thomas Korsgaard har cirka 6.000 følgere på Instagram.

I hvor høj grad er du bevidst om, at den person, du fremstiller dig som på Instagram, kan påvirke den måde, du bliver læst på? 

Hvorfor skal det hænge sammen? Verden er kompleks, flygtig og fyldt med modsætninger. Det ved alle godt. Det er også det, jeg som forfatter insisterer på at vise frem. Folk forventer altid, at en forfatter bør være indadvendt, tænksom og sortklædt. Jeg er larmende, støjende og elsker pailletter. Det var sikkert også det hende damen (som ville have, at Korsgaard var mere dybsindig på Instagram red.) ikke kunne forene.”

Thomas Korsgaard
Det er ikke altid den serøse del af forfattergerningen, Thomas Korsgaard poster.

Hvad betyder din tilstedeværelse på Instagram for relationen til dine læsere?  

”Det er mange som kommenterer mine opslag og skriver beskeder. De engagerer sig både i forhold til mine generelle posts, og de posts, der omhandler mine bøger. Det er utroligt hyggeligt.”

Er det nødvendigt at bruge Instagram til at promovere sine bøger?  

”Folk i marketing siger, at det er godt at markedsføre sine bøger og sit forfatterskab på Instagram. Men der er heldigvis ingen tvang.”

Hvis du skulle anbefale en forfatterkollega, du følger på Instagram, hvem skulle det være og hvorfor?

”Puk Damsgård (@pukdamsgaard) på grund af hendes store udsyn og fantastiske billeder.”

Footer graphics