some

EU: Højreradikale grupper deler falske nyheder på Facebook

Organisationen Avaaz har netop afsløret 500 højreradikale Facebooksider og grupper, der deler falske nyheder til millioner af mennesker på tværs af Europa op til Europa-Parlamentsvalget.

Højreradikale Facebook grupper deler falske nyheder og hadytringer til millioner af mennesker på tværs af Europa, skriver The Guardian. Organisationen Avaaz har netop afsløret 500 Facebook grupper og sider, der bruger falske nyheder til at sprede racistiske budskaber på tværs af Frankrig, Tyskland, Italien, Storbritannien, Polen og Spanien. De fleste af dem spreder enten falske nyheder eller bruger falske sider og profiler til kunstigt at booste opslag og indhold fra partier eller facebooksider, som de støtter. Det er et klart brud på Facebooks regler.

Facebook har tidligere intensiveret deres indsats i Europa for at bekæmpe falske nyheder op til Europa-Parlamentsvalget. Det omdiskuterede sociale medie har allerede nu lukket kontoer med op til 6 millioner følgere. Ifølge Avaaz er mediet stadig i gang med at efterforske andre kontoer med op til 26 millioner følgere.

De forskellige sider og grupper var langt mere populære end de officielle højreekstreme sider og populistiske anti-EU grupper i de pågældende lande. Avaaz estimerer, at de sider og grupper, der på nuværende tidspunkt er taget ned af Facebook, er blevet set mere end 500 millioner gange. Selvom mange sider og grupper er taget ned, er der stadig nogle af dem, Facebook ikke har fjernet endnu.

Ikke nok med at grupperne forsøger at sprede falske informationer op til det kommende Europa-Parlamentsvalg, så forsøger de faktisk også at ændre den førte politik i de pågældende lande. Det gør de ved at give et falsk indtryk af, at et specifikt politisk emne er vigtigere for befolkningen, end det reelt er. Avaaz har afleveret deres resultater til Facebook.

Foto: Unsplash 

Footer graphics