Alle brancher har brug for en ildsjæl. En person, der ikke blot får tingene til at ske, men går et ekstra skridt for andre. Et individ, der brænder for en sag, som tjener andre og ikke kun sig selv. Disse personer er sjældne, men Simon Lund Pedersen var uden tvivl en af disse inspirerende personer.
For mange er han formentlig helt ukendt. Men i en del af Københavns undergrundsliv var han altafgørende. Han stod bag koncertklubben og bookingagenturet Kicking The Curb, som han levede og åndede for, og her repræsenterede han artister som Barbro, Atusji, Leizure, Zoumer, Communions, Tender Youth, Shiny Darkly, Flawless Victory, Jonathan Schultz og Hjalte Ross.
Alle navnene er nu gået sammen for at optræde til en mindekoncert for deres ven og samarbejdspartner den 23. marts på Hotel Cecil.
Aftenen er stablet på benene af musikere, bookere og venner som en gestus til Simon Lund Pedersen. Det gør de for at vise deres taknemmelighed til det hinsides og samtidig samle penge til Livslinjen, der er et intiativ, som rådgiver og hjælper folk, der har med selvmordstanker.
”Det handler i høj grad om at sætte fokus på mental sundhed i musikbranchen. Det er simpelthen så vigtigt, at der er nogle, der hjælper dem, der vakler, før det går galt, og derfor har vi valgt at ligge pengene hos Livslinjen,” fortæller Zakarias Sanderson, som er initiativtager til mindekoncerten.
Mennesket i fokus
Simon Lund Pedersen var elsket og respekteret i musikbranchen for sin evne til at se mennesket bag artisten. Da han en dag inden jul gik bort, samledes en stor gruppe mennesker for at mindes ham. Mange kendte ikke hinanden, men alle havde de tilfælles at have mistet en nær ven.
”Simon var et meget tålmodigt og ydmygt menneske. Han var utrolig betænksom overfor sine venner og de artister, han arbejdede med. Alle blev omfavnet af Simon, og han var rigtig god til at bygge broer mellem folk,” fortæller Zakarias Sanderson.
Zakarias Sanderson er forsanger i bandet Leizure og har haft Simon Lund Pedersen som booker og manager igennem fem år. De var tætte venner, og Leizure optræder også til mindekoncerten.
”Det startede i 2017, hvor han bookede vores debutkoncert ude på Stengade. Vi havde ikke udgivet noget endnu, men han havde hørt os i andre konstellationer. Han havde fingeren på pulsen, og ville gerne løfte undergrunden op, og gjorde det helt til sin sidste tid. Det var hans passion. Det var det, han brændte for.”
På kort tid udviklede samarbejdet sig til et nært venskab.
”Han kunne finde på at komme ud i studiet, når vi indspillede en plade med lasagne eller kage og bare hygge omkring os. Han var superprofessionel, men var også altid meget opmærksom på, hvordan folk havde det.”
Aldrig kommerciel
Selvom der de seneste år er kommet et tiltrængt fokus på den mentale sundhed i musikbranchen, er mindekoncerten også et opråb om at huske at tage emnet alvorligt.
I en branche, der nogle gange virker som en racerbil, der skal tunes til hele tiden at køre hurtigere og hurtigere, var Simon Lund Pedersen anderledes. For ham handlede det mindre om karriere og ydre succes, og mere om musikken og menneskene bag.
”Han tænkte aldrig på, hvad han selv kunne få ud af det. For ham handlede det om, hvad publikum og artisterne kunne få ud af det. Det handlede om at skabe nogle aftenener og muligheder for musikerne. Og det var aldrig med et kommercielt øjemed.”
Simon Lund Pedersen var en ildsjæl, der var drevet af musikken og menneskene bag musikken.
”Når man var hjemme hos ham og hans kat ’Olsen’, havde han altid en ny yndlingssang, han satte på og spillede flere gange i streg, mens han skrålede med på omkvædet. Det var tit små danske artister, han havde støvet frem. Og han mente det virkelig, han stillede sig op og sang med på sangene,” fortæller Zakarias Sanderson.
Det, Simon Lund Pedersen bidrog med, var og er meget, meget vigtigt i musikbranchen, fordi han både var en ven og samarbejdspartner, og så var han altid nysgerrig på, hvad der rørte sig, fortæller Zakarias Sanderson.
”Han havde en meget nysgerrig tilgang til at fremme musik på kryds og tværs af genre. Det var langt væk fra kassetænkningen, og der blev prøvet en masse ting af. Jeg kan mærke på alle de folk, jeg snakker med, ligemeget hvor langt de er i deres karriere, at Simon virkelig har haft en betydning, og har rørt dem.”
Kicking the curb – en hyldest til Simon den 23.marts på Hotel Cecil. Dørene åbner kl. 18.00. Alle er velkommen.