Foto: Morgan Sinclair

Ai Weiwei laver nyt værk, der fucker med hele verden

I den kinesiske kunstners værk ’Study of Perspective’ giver han fingeren til kunstværker og kulturelle vartegn fra hele verden. Nu kan du også give en finger med.

Har du altid drømt om at give en fuck-finger til Den Lille Havfrue eller Amalienborg, men ikke rigtig turdet? Så har du nu chancen – og samtidig blive en del af kunstværket ‘Study of Perspective’ af Ai Weiwei, der i samarbejde med den digitale kunstplatform Avant Arte giver alle mulighed for at deltage. Selve projektet startede i 1995 og gik dengang ud på, at Ai Weiwei tog billeder af kendte vartegn, mens han rakte sin hånd op foran med udstrakt langemand.

Han har blandt andet været forbi Trump Tower, Den Røde Plads i Moska, Det Hvide Hus og Eiffel Tårnet.

Hvorfor dog det? Som han selv siger, så handler det om at se sig selv i værket. Han siger selv til Hyperallergic.com, at ”man ofte glemmer, at man har en midterfinger. Og ved at give den til vartegn og kunstværker, særligt hvis de er institutioner med magt, så minder man både dem og én selv om, at man eksisterer.”

Men nu åbnes projektet også for andre, som kan deltage via Google Maps. Du må naturligvis selv om, hvor og hvorfor du skulle ønske at deltage. Men hvis du går ind på Ai Weiwei og Avant Artes hjemmeside, vil du både kunne se nogle af billederne, og selv prøve at lave et billede her.

Foto: Avant Arte

De billeder, du tager, vil efterfølgende blive lagt ind i arkivet, hvor du også kan se alle andres billeder, så du kan bidrage til en myriade af fuck-fingrer fra hele verdenen, der i fællesskab giver fingeren til alt, hvad man kan forestille sig. Et hade-fodboldhold, en dum ekskærestes hus, den bar man hader, men som vennerne altid vil på.

Projektet har ikke en udløbsdato endnu, men den 30. marts går projektet ind i en ny fase. Her vil en særlig rød fuck-finger blive tilgængelig i 24 timer, ’Middle finger in Red’, og der lægges op til, at det vil være en form for kulmination på projektet.

Footer graphics