Fra marts måned næste år kan unge med drømmen om at skrive seriøse bangers til det globale musikmarked søge ind på den nye uddannelse Danish Songwriting Academy.
Skolen, som kommer til at ligge i Vor Frue uden for Roskilde, skal nemlig forløse det kreative hit-potentiale, der findes i den unge talentmasse i Danmark.
Det skal ske gennem undervisning, der ikke alene fokuserer på selve sangskrivningsarbejdet – også algoritmer og afsætning står på skoleskemaet for de kommende elever, der ifølge planen skal bo på skolen, mens de studerer.
LÆS OGSÅ:
Visionen bag skolen er at skabe et eksporteventyr, der skal møve sig ind på hitlister verden over ved hjælp af undervisningen fra udenlandske gæsteundervisere, producere og planlagte praktikforløb. Samtidig stiler man efter, at dansk sangskrivning med tiden opnår internationalt ry på linje med dansk møbeldesign.
“At skrive og producere musik er et professionelt håndværk, der kræver, at man kan tænke både kreativt og markedsorienteret. I Danmark har vi talentmassen, og vi har en stærk sangskrivertradition, men vi udnytter ikke det fulde kommercielle potentiale,” siger Niels Mosumgaard, formand på Danish Songwriting Academy.

Svensk forbillede
Uddannelsen henter bevidst inspiration fra Sverige, hvor man siden 70’erne har sat populærmusik i system som et håndværk og eksporterhverv. I 1998 etablerede svenskerne som de første i Norden en decideret skole, Musikmakarna, med fokus på kommerciel sangskrivning og musikproduktion.
Musikmakarna har hidtil været en succes for svenskerne, og mange studerende er sidenhen blevet anerkendte sangskrivere, ligesom flere af dem allerde udgav hits, mens de gik på skolen.
Danish Songwriting Academy i Roskilde er formel samarbejdspartner med den svenske skole, som også kommer til at bistå den danske uddannelse med kvalitetssikring af indhold og eksaminer, gæstelærer og fælles projekter.
For at komme ind på Danish Songwriting Academy kræver det, at man allerede er så godt i gang med sin sangskrivning, at man kan indsende noget musik, man selv har skrevet. Derudover er der ikke nogen karakterkrav eller påkrævede eksamenspapirer. Til gengæld koster det 150.000 kroner at gå på skolen i to år.
En stor del af den danske musikbranche bakker op om den nye uddannelse, og listen af økonomiske bidragsydere tæller blandt andet multinationale pladeselskaber som Sony Music, Universal Music og Warner Music.