Foto: SF Film

Cinematisk COVID-19-krise: Kan Christopher Nolan redde alverdens biografer?

Christopher Nolans kommende ‘Tenet’ byder ikke blot på optagelser fra Danmark. Den får også premiere herhjemme, inden amerikanerne kan se den.

Kan en enkelt film sætte gang i de COVID-19-øde biografer? Måske hvis der er tale om Christopher Nolans længe ventede ‘Tenet’, som igen og igen er blevet udsat, men som nu får premiere i Danmark 26. august.

Og hvis din sommerferieramte hukommelse et øjeblik skulle have glemt, hvem det nu liiige er, ham Christopher Nolan er, så startede han altså sin karriere med begavede lav-budget-film som ‘Memento’ (om en mand uden hukommelse, som tatoverer sig selv for at huske) og ‘Insomnia’ (om en søvnløs mand, Al Pacino, der forsøger at opklare et mord), inden han i den grad revitaliserede superhelt-genren med ‘Batman Begins’, ‘The Dark Knight’ og ‘The Dark Knight Rises’.

Og indimellem nærmest genopfandt han også lige filmsproget med den på alle måder spektakulære ‘Inception’, hvor drøm og virkelighed, poesi og computeranimation smelter forbilledligt sammen.

Nå ja, fik vi nævnt krigsfilmen ‘Dunkirk’ og sci-fi-dramaet ‘Interstellar’, som i hver deres kategori også er blevet milepæle?

Hvem andre end Nolan er med andre ord den rette til at kickstarte en filmbranche, der de seneste seks måneder har kæmpet for at overleve.

‘Tenet’ er filmet i syv forskellige lande – herunder Danmark – og castet består bl.a. af John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki og Kenneth Branagh. Også denne gang lader det til at Nolan leger med tid og rum, som du kan se i traileren her.

Efter flere udskydelser grundet corona-krisen, har biografer og biografgængere verden over set længselsfuldt frem til premieren, og forventningen er, at den kan sætte gang i det hårdt pressede biografmarked. Og hvad andet end en 205 millioner dollars dyr film, vil kunne lokke folk væk fra Netflix og ind i biografen?

Find mere om
Footer graphics