Roskilde Festival
Foto: Unsplash

Det er især studerende og unge med højtuddannede forældre, der tager på festival

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at vi danskere er vilde med at tage på festival. Særligt de studerende og unge mellem 16 og 24 år strømmer til festivalerne.

Det er sommer i Danmark, og festivalsæsonen er i fuld gang. Når solen står højt på den krystalblå himmel, elsker vi danskere at høre god musik ude i det fri.

Sidste år var ingen undtagelse. Her deltog hver sjette dansker i musikfestivaler i foråret og sommeren 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Mere præcist var det 17 procent af danskerne, der var på festival sidste år.

Og særlig de unge og de studerende strømmede til festivalerne. 37 procent af de studerende var på en musikfestival sidste år, mens 36 procent af de 16-24-årige også var på festival. Og 25 procent af de 25-35-årige, hvorefter deltagelsen falder i takt med alderen.

Kilde: Danmarks Statistik

Det er dog ikke kun alder, der spiller ind på lysten til at tage på festival. Også ens forældres uddannelsesniveau og ens geografiske placering også spiller en rolle. Har ens forældre en lang videregående uddannelse, har man en langt større tilbøjelighed til at tage på festival.

Tallene viser også, at danskere fra de store byer er mere tilbøjelige til at tage på festival end danskere fra de mindre byer. Her er dog også værd at bemærke, at unge og studerende ofte bor i de store universitetsbyer.

Foto: Unsplash

Find mere om
Footer graphics