Angående Mig på Vega. Foto: Erling Brodersen

Taget af plakaten: Nu vender musikerne tilbage til spillestederne i nyt kunstprojekt

Den danske fotograf Erling Brodersen står bag kunstprojektet ‘Music Locked Out’, som består af en serie billeder, der lader musikere og spillesteder mødes igen.

Mange bygninger står tomme, og det vil de formentlig gøre lang tid endnu.

Den danske live-branche er i knæ, og selvom flere spillesteder er begyndt at arrangere neddroslede koncerter under coronavenlige omstændigheder med klapstole og såkaldt rejsningsforbud, er branchen langt fra at være tilbage i normale omdrejninger.

Det sætter den mangeårige live-fotograf Erling Brodersen fokus på med sit nye kunstprojekt ‘Music Locked Out’, der visuelt forener musikere og spillesteder efter mere end et halvt års nedlukning.

“Sammen med musikerne mærker jeg nu den dramatiske virkning af nedlukningen af koncerter. Det er baggrunden for mit projekt,” udtaler Erling Brodersen, der har gjort projektet tilgængeligt på sin hjemmeside.

Ved hjælp af en projektor har han projiceret i alt 22 koncertfotografier af musikere op på ydersiden af landets spillesteder, som efterfølgende er blevet fotograferet. Billeder af billeder altså, men også vidnesbyrd om liv og minder fra en tid før corona.

Erling Brodersen har blandt andet været forbi københavnske spillesteder som Royal Arena, Rust og Pumphuset efter mørkets frembrud for at realisere sit projekt, der både sætter spot på etablerede og mindre kendte musikere.

Pernille Rosendahl på Forum. Foto: Erling Brodersen
Kira Skov på Royal Arena. Foto: Erling Brodersen
James Blake på KB Hallen. Foto: Foto: Erling Brodersen
Frida Diamant på Pumpehuset. Foto: Erling Brodersen
Bisse på Hotel Cecil. Foto: Erling Brodersen
Footer graphics