fever ray plunge

Her er 5 Spotify-playlister til dig, der ikke selv gider lede efter ny musik

Er du typen, der ikke har tid til at bruge hele dagen på at lede efter ny musik på Spotify, får du her lidt genveje.

PR-foto: Fever Ray

Den moderne musikforbruger har bogstaveligt talt alverdens musik ved fingerspidserne. På Spotify alene er der angiveligt omkring 40 millioner numre og 2,5 milliarder playlister, hvilket gør det svært at vide, hvor man skal begynde, hvis man er i humør til at opdage ny musik.

Mange kender Spotifys populære playlister som Discover Weekly og New Music Friday, men de udgør kun toppen af det musikalske isbjerg, der tæller et utal af playlister kurateret af alt fra kunstnere og modebrands til radiostationer og helt almindelige musikfans.

Her er derfor en håndfuld af de bedste Spotify-playlister, som du sandsynligvis ikke har hørt om.

1. Insecure Soundtrack – Seasons 1,2 & 3

Den amerikanske komedieserie ‘Insecure’ er en af HBO’s største seersuccesser de senere år. Serien er lige nu aktuel med sin tredje sæson og følger veninderne Issa og Molly i deres forsøg på at navigere i singlelivet i Los Angeles og behandler på intelligent og morsom vis det moderne storbylivs udfordringer.

Noget, der fra starten har kendetegnet serien, er dens fremragende lydside, der hovedsageligt består af nutidig r&b, hiphop og soul. Serien har efterhånden fået ry for at breake nye sange og artister, der medvirker i den, og sangerinden Solange Knowles har sågar været tilknyttet som musikkonsulent.

Spotify har faktisk deres egen officielle ‘Insecure’-playliste, men brugeren Ignacious Pop har samlet samtlige sæsoners numre på én stor playliste, som klart er at foretrække.

2. KEXP’s Song Of The Day 2018

KPEX i Seattle er en af USAs mest respekterede radiostationer. Den har især et velfortjent ry for at spotte og promovere upcoming musik, der ofte ikke får eksponering andre steder.

Deres ‘Song Of The Day’-koncept er, som navnet antyder, en daglig sanganbefaling, og udover at være tilgængelig i podcast-form, kan sangene også findes på deres Spotify-playliste.

Musikken hælder tungest mod indierock og indiepop, men kommer forbi alt fra psykedelisk folkrock, reggae og electronica til alternativ r&b. Ønsker man at dykke endnu dybere, kan deres yderst populære Youtube-kanal ligeledes anbefales. Her finder man en guldmine af liveoptrædender fra både nye og etablerede artister indenfor alt fra retrosoul til verdensmusik og electronica.

3. Free Form

Freeform er af Spotify’s egen officielle playliste. Den er dog stadig ret ny og har primært fokus på unge britiske artister indenfor hiphop, r&b og soul. Den engelske urban-scene er inde i en ekstremt frugtbar periode, og Free Form er et godt sted at holde sig opdateret på, hvad der rører sig, og hvem morgendagens toneangivende kunstnere bliver.

Playlisten holder generelt et tilbagelænet tempo, men afspejler den britiske urban-scenes store diversitet og tæller alt fra Loyle Carners jazz-influerede hiphop og Mahalias 90’er-inspirerede r&b til grime-rappere som slowthai og genresmeltende artister som Kojey Radical.

4. Danger Mouse Jukebox

Amerikanske Danger Mouse, aka Brian Joseph Burton, gjorde sig først bemærket i 2004 med ‘The Grey Album’ – et episk (og ulovligt) mash-up af The Beatles’ ‘The White Album’ og Jay-Z’s ‘The Black Album’.

Senere dannede han den succesfulde duo Gnarls Barkley med sangeren CeeLo Green, og han har siden etableret sig som en yderst alsidig og original musiker og producer, der har arbejdet med navne som Gorillaz, The Black Keys og Beck.

Burtons eklektiske smag afspejles i hans ‘Danger Mouse Jukebox’ – en playliste, der på interessant vis giver indblik i mange af hans favoritkunstnere og inspirationskilder. I modsætning til mange andre kunstner-kuraterede playlister opdateres den jævnligt og byder på et væld af både nye og gamle guldkorn indenfor alt fra psykedelisk soul og hiphop til New Wave og Post Punk.

5. Birp!

I 2009 startede en musikfan ved navn Josh websitet Birp.fm med det formål at sætte spot på upcoming navne indenfor diverse indie-genrer. Det koncept har han nu snart holdt kørende i et årti, og Birp! samler hver måned en playliste med over 100 sange bestående af de bedste nye udgivelser.

Der er rigeligt at dykke ned i for fans af indierock, bedroom-pop og lo-fi, især hvis man interesser sig for det globale vækstlag, og hvilke bands der kommer til at tegne scenen fremover. På november-udgaven af listen finder man kunstnere som Das Kope, Cathedral Bells, Soft Streak og Paraglide.

Find mere om
Footer graphics