Virgin Money Unity Arena
Foto: Virgin Money Unity Arena/Facebook

Stilladser på stribe: Sådan ser fremtidens festivalkoncerter (måske) ud

Tirsdag aften blev der afholdt koncerter på et nyt coronavenligt pop up-venue i Newcastle, hvor man havde samlet 2.500 publikummer med god afstand.

Mens musikere og fans sidder på nåle for at komme ud at spille og opleve koncerter efter en sommer i isolationens tegn, har man i England måske fundet en løsning, der kan få musikerne på græs igen.

Den hedder noget så mundret som Virgin Money Unity Arena – et udendørs festivalvenue i Newcastle, hvor man har opstillet 500 mindre metalbåse med to meters afstand til hinanden. I hver bås er der plads til, at man kan stå i mindre grupper af højst fem.

En slags drive-in-koncert kunne man kalde det, bare uden biler.

Tirsdag aften fik arenaen sin ilddåb til to udsolgte koncerter med den anmelderroste engelske singer-songwriter Sam Fender. Her var der 2.500 publikummer samlet foran scenen, og selvom det foregik uden den vanlige vildskab i masserne, var der masser at glæde blandt tilhørerne.

Åh, den følelse. Foto: Virgin Money Unity Arena/Facebook

Virgin Money Unity Arena har planlagt at afholde flere koncerter i løbet af august og september, hvor englænderne kan se frem til at opleve navne som Van Morrison, Supergrass og The Libertines.

Måske skal vi også indstille os på, at det er sådan, vi skal gå til koncert herhjemme fremover.

Footer graphics