Foto: Mark Wilhardt

Syd For Solen siger farvel til Søndermarken og rykker til Valbyparken

Efter to år i Søndermarken på Frederiksberg skifter festivalen rammerne ud og rykker til Valbyparken. Stemningen er musikken vil dog være den samme, lyder det fra folkene bag festivalen.

Da Syd For Solen indtog Søndermarken for første gang for to år siden, gik snakken på, om dyrene i zoo mon kunne klare mosten. I 1994 var der nemlig en okapi, som døde på grund af opstemthed i forbindelse med en operakoncert i selvsamme park, og det ville selvsagt være en tragedie, hvis det skulle ske igen.

Det gjorde det ikke. Men festivalen fik et andet problem.

De blev hurtigt lidt for populære. Musikglade københavnere har fra start overrendt festivalen, hvilket har givet logistiske udfordringer med lange køer og lange ventetider ved madboderne.

Det tager festivalen nu konsekvensen af og rykker fra 2024 til Valbyparken, hvor der er mere plads.

Derudover vil konceptet og stemningen være den samme som hidtil: Tre dages by-festival med et genrespecifikt program for hver enkelt dag. Ingen camping, bare god musik og et kvarters cykeltur hjem til din egen seng.

“Vi går ikke på kompromis med den intime stemning og den hygge og nærhed, som både publikum og vi selv forbinder med Syd For Solen. Vi giver den bare bedre mulighed for at udfolde sig med langt bedre logistiske forhold,” fortæller Nikolaj Thorenfeldt, der er CEO i smash!bang!pow!, som arrangerer festivalen.

Samtidig har Syd For Solen valgt at flytte festivalen fra start-juni, hvor der også er Heartland Festival, til august.

“Vi vil gerne være et fyrtårn og noget at se frem til, når københavnerne vender hjem fra ferie og tilbage til deres venner og det gode byliv igen. Når vi siger ”Musik til København” er det en hyldest til vores by, til alle der bor her og til den musik, som samler os. Vi vil være sommerens sidste festival under solen, før hverdagen banker på, og musikken rykker indendørs på byens spillesteder igen,” udtaler Nikolaj Thorenfeldt.

Næste omgang af Syd For Solen falder derfor mellem den 8. og 10. august 2024.

I år kunne man blandt andet opleve internationale navne som Aphex Twin, The War on Drugs og Bon Iver på Syd For Solen. Der er endnu ikke offentliggjort navne fra det kommende program.

Footer graphics