Foto: Mark Wilhardt

Syd For Solen offentliggør Fred again.. som første hovednavn

Den hypede engelske producer og sangskriver indtager toppen af plakaten på Syd For Solen 2024. Dermed står torsdagen nu i den elektroniske musiks tegn.

Der er ikke rigtig nogen, der dominerer den internationale, elektroniske scene lige nu som engelske Fred again..

Han har netop lukket en fuldstændig udsolgt Europa-turné og har 14 millioner månedlige lyttere på Spotify. Det er, hvis man var i tvivl, en hel del.

Nu får københavnerne mulighed for at opleve Fred again.., når han headliner torsdagens program på Syd For Solen næste sommer.

”Med Fred again.. i front får vi en elektronisk fest af dimensioner. Han er en fuldstændig fænomenal producer, sangskriver, musiker og DJ, der både taler til en helt ny generation af klubgængere og elektroniske aficionados,” fortæller Xenia Grigat, der er programansvarlig på Syd For Solen.

Bag kunstnernavnet finder man den 30-årige Frederick John Philip Gibson, som for alvor fik hul igennem i 2018 ved at kombinere mainstream pop og elektronisk musik i samarbejde med kæmpenavne som Ed Sheeran, Burna Boy, Stormzy og BTS. Siden da er han blevet kåret som årets producer i England og har ligget solidt placeret på nummer 1 med forskellige hits sammen med blandt andet FKA Twigs, Jamie XX og Skrillex.

Første gang i København

Koncerten næste sommer bliver Fred Again..’s første i København, men nogle vil måske huske, at han i 2022 lukkede Apollo på Roskilde Festival.

Syd For Solen annoncerede i sidste uge, at de skifter placering fra Søndermarken til Valbyparken, som man nu håber vil danne den ideelle ramme om en stor udendørs klubfest.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har en særlig kærlighed til den elektroniske musik, og det har vi lært, at festivalens publikum også har. Sidste år dedikerede vi en hel dags line-up til at skabe den perfekte sommerfest, og det gør vi også i 2024. Valbyparken kommer ikke til at kunne stå stille. Det bliver en kæmpe euforisk fest, og den helt rigtige start på Syd For Solen 2024,” afslutter Xenia Grigat.

Hvilke genrer de to resterende dage på Syd For Solen kommer til at bære præg af, vides ikke endnu. Sidste år bestod programmet foruden en elektronisk dag af en dag med masser af guitarrock og en dag dedikeret til de bløde toner og musik med plads til fordybelse.

Syd For Solen åbner nu også for, at man modsat tidligere kan købe billetter til både to eller tre dage med mængderabat. En partoutbillet lander således på 2.100 kroner, men billetsalget åbner først den 21. november kl. 12.

Syd For Solen finder sted 8.-10. august 2024.

Footer graphics