Foto: Samy Khabthani/Red Bull Content Pool

Træt af din radio?: Lyt til tre nye kanaler lige her på Heartbeats

I påsken har Heartbeats lanceret et samarbejde med The Lake og Gespenst Radio – to kanaler, der fokuserer på alternativ musik. Det betyder, at Heartbeats nu tilbyder tre kanaler til nysgerrige musikinteresserede.

“Fokus på Heartbeats har siden starten været musik og kultur og særligt den, vi synes mangler i Danmark – det ikke-kommercielle,” siger stifter og CEO, Le Gammeltoft og henviser til at udbuddet af radiokanaler, der spiller andet end top 50-hits efterhånden er ikke-eksisterende. 

De seneste år har vi oplevet, at de danske radiokanaler – også public service-kanalerne – er blevet næsten totalt playliste-styrede. Det betyder, at der ikke længere er nogle steder at gå hen, hvis man er nysgerrig på ny, alternativ musik. Den nye musik bliver særligt opdaget på Spotify, hvis algoritmer præsenterer os for musik, tjenesten mener, vi kan lide. Men nu behøver potentielle lyttere blot at besøge én hjemmeside for at få hele tre radiotilbud. 

The Lake kalder sig “den kommercielle radios modsætning” og spiller 24 timer i døgnet. Musikken spilles i tilfældig rækkefølge, og ingen ved, hvad The Lake spiller næste gang af eksperimentelle og inspirerende numre – uden playlister, grænser eller begrænsninger. Kanalen er stiftet og kurateret af Kasper Vang og Jan Høgh Stricker sammen med Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg fra banded Efterklang.

Gespenst Radio er skabt af musiker, producer og DJ Peter Visti, som ejer mere end 30.000 vinyler, der har inspireret ham gennem40 år som DJ. Kanalen spiller musik 24 timer i døgnet og er ment som et alternativ til den normale form for radio. På Gespenst er det ikke vigtigt, om musikken er ny eller gammel, men om den har kvalitet og er tidløs. 

”Heartbeats startede i 2014 som en radiokanal, der præsenterede elektronisk musik 24 timer i døgnet. Siden har vi både sendt live og med værtsbårne programmer, og i dag er Heartbeats radio en kurateret kanal, der lægger vægt på stemning frem for genre – på kvalitet frem for hitpotentiale. Her kan du høre en blanding af gammelt og nyt – tilpasset tidspunktet på døgnet og ugedagen – så du ikke hører det samme mandag morgen og lørdag aften,” siger Le Gammeltoft. 

 Lyt til Gespenst, The Lake og Heartbeats radio her:

Footer graphics