marie ulrich
Foto: Lise Ulrich

På ferie med forfatter Marie Ulrich: ”Der er et eller andet ved rockguitaren, der lyder som solskin”

Marie Ulrich, der debuterede med romanen ’love story’ tidligere på året, har en arbejdssommer foran sig. Hun husker dog også at holde en smule fri. Vi spurgte den 32-årige forfatter, som bor på Nørrebro, hvad hun skal læse, lytte til og spise i ferien.

Det skal jeg lytte til…

”Jeg skal lytte til det kommende nye album fra amerikanske Clairo, der er sådan noget helt følsomt bedroom-pop. Og så skal jeg lytte til en masse god rockmusik, blandt andre Iceage og Wolf Alice, der begge har udgivet fantastiske nye plader i forsommeren. Derudover skal jeg stifte nærmere bekendtskab med Bleachers, som er produceren Jack Antonoffs eget band og har kastet sig ud i en form for Bruce Springsteen-pastiche på den nye plade med masser af sjælfuld Jersey-saxofon. Man kan godt sige, at rockmusikken har fået en revival i musiklandskabet på det seneste. For mit eget vedkommende hører det også meget sommeren til. Der er et eller andet ved rockguitaren, der lyder som solskin.”

Det skal jeg læse…

”Jeg har netop læst essayet ’Hvorfor skriver jeg?’ af Karl Ove Knausgård, der er sådan en metatekst om det at skrive. Det har fået mig til at flirte med tanken om at læse første bind af ’Min Kamp’. Jeg holder dog kun én uges sommerferie her i juli, og jeg tror, den kræver lidt mere tid, så måske starter jeg med at kaste mig over ’Suget’ af Ida Marie Hede, der eftersigende er en sekret-feministisk sci-fi-roman. Og så vil jeg også virkelig gerne læse ’Mændene i mit liv’ af den svenske forfatter Sofia Rönnow Pessah. Den handler om en ung kvindes sexliv, inklusiv al den dårlige sex, og jeg har hørt fra andre, at den skulle være beslægtet med min egen roman, ’love story’, så jeg er nysgerrig.”

Det skal jeg se, når det regner …

”Jeg skal se sæson 2 af Netflix-serien ’Never Have I Ever’ af Mindy Kaling, hvor man følger en teenagepige med indiske rødder på en klassisk amerikansk high school. Første sæson blev kun sjovere og sjovere og var ret rørende også – og så er jeg bare en sucker for sådan nogle high school-romcoms. En lidt anden genre er musikdokumentaren ‘Musikken og magien fra Laurel Canyon’, der pt. kan ses på dr.dk og giver et fint indblik i rock- og folkscenen nord for Los Angeles i 60’erne og 70’erne. Noget, jeg skal se en dag, hvor det forhåbentligt ikke regner, er Quentin Tarantinos kultfilm ’Pulp Fiction’ med verdens bedste soundtrack. Den vises til Open Air i Kongens Have 30. juli, og jeg har svært ved at forestille mig et bedre filmvalg til det her drive-in-koncept.”

Det skal jeg spise…

”Mit madklimaks denne sommer bliver nok røget fisk på Bornholm, hvor jeg skal i sommerhus. Jeg går ikke så meget på restaurant og er ikke vildt kreativ i et køkken, så jeg er stor fan af alle slags måltidskasser, især Aarstidernes vegetarkasse. En luksusting, jeg desuden er blevet forvænt med (og som min kæreste betaler for), er naturvinskassen fra VinSuperNaturel. Prisen for fire flasker hver måned er overraskende god, og kombinationen af kurateret vin og nul tømmermænd er en vinder.”

Her skal jeg chille/hænge ud…

”Jeg har en rigtig arbejdssommer foran mig, så jeg skal primært hænge ud i mit kontorfællesskab på Nørrebro. Den 7. august skal jeg til Badesøen Festival i Albertslund, som er kombineret poolparty og musikfestival med koncerter med blandt andre Ganger og svenske Alice Boman, som spiller noget meget fint, tyst, sommerlig popmusik. Der er stadig billetter, så vidt jeg ved. Og så skal jeg ellers på stranden – strandene nord for København er vokset på mig denne sommer, Bellevue og Charlottenlund Fort. Det lyder lidt high roller-agtigt, men jeg cykler derud på min skrammelcykel.”


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics