Lasse Andersson. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

‘Status’ med landsholdsspiller Lasse Andersson: “Jeg vil ikke sidde og prøve og gøre mig mere fin, end jeg er”

Hvad ser, læser, spiser, lytter og gør du for tiden for at give hverdagene værdi? Og hvad gør du for lidt? Det spørger Heartbeats nogle af tidens mest interessante personer om i ‘Status’. Her svarer håndboldspiller Lasse Andersson, der sammen med resten af herrelandsholdet har kurs mod OL i Paris.

Tårnhøje mænd i træningstøj, der i snit vel er en lille meter brede over ryggen, zigzagger ind og ud mellem fotografer og journalister i foyeren på Scandic CPH Strandpark. Der er linet op til interviews med herrelandsholdet i håndbold, der gerne skal hive medaljer hjem fra OL i Paris til sommer. 

Det føles faktisk som at være trådt direkte ind i ‘Clash of the Titans’, aldrig har jeg følt mig så lille, og jeg er alligevel 180 centimeter. Lasse Andersson – landsholdets venstreback, som i øvrigt har verdens hårdeste skud med 140 kilometer i timen – rækker hånden frem, smilende, og giver et håndtryk, der kunne knuse en lille honningmelon. 

Til daglig bor han i Berlin sammen med sin hustru og deres søn Kalle. På denne forårsmandag i Kastrup fortæller den selverklærede Valbydreng her om sin hang til bland selv slik og sin kæmpe kærlighed til sport og hiphop. Og så afslører han, hvor man får den bedste döner i Berlin.

Hvad er det første, du læser hver dag?
Det må være Instagram. Det er der, jeg tjekker op på både basket og fodbold. Jeg holder primært øje med, hvordan det går i NBA, med LeBron James og med FCK. 

Hvad er din favorit-avis? 
Jeg vil ikke sidde og prøve og gøre mig mere fin, end jeg er. Jeg har ikke nogen favorit-avis. Hvis en nyhed er stor nok, skal jeg nok høre om det på anden vis, hvis jeg tænder for Nyhederne. Når jeg er hjemme i Danmark, læser jeg til gengæld altid Euroman. Jeg kan godt lide at få forskellige input om mode, musik og livsstil. 

Hvad er den vigtigste bog, du har læst? 
‘Jeg er Zlatan’. Det er nok ikke så højkulturelt, men jeg læste den ud i et på én nat. Jeg har nok gået i 1.G. Den fangede mig, der var en energi i den, som jeg godt kunne lide. Men generelt har jeg aldrig været glad for at læse. Jeg kan ikke koncentrere mig om det i længere tid ad gangen. Mit hoved ryger lynhurtigt et andet sted hen. 

Hvad gør du for at finde ro?
Jeg bruger meget tid alene. Det har jeg altid gjort. Da jeg var yngre, kunne det være at spille PlayStation. I dag ser jeg en fodboldkamp og slapper af i sofaen. Det er rart at få håndbolden lidt på afstand og bare være sammen med min familie. Jeg kan godt lide at holde de to ting adskilt. Da jeg var yngre, tog jeg det meget med hjem, hvis vi havde tabt. Jeg kunne være sur i fire dage. Men når man har prøvet at tabe nok gange, finder man ud af, at livet går videre. Selvfølgelig bliver jeg stadig irriteret, men nu er jeg bedre til at sige, det skal vi gøre bedre næste gang, og så er det heller ikke værre. Ellers ville det jo også gå ud over min familie, og det er spild af tid. 

I kamp mod Frankrig. Foto: Franck FIFE/AFP/Ritzau Scanpix

Hvad er din største last?
Jeg spiser hundrede procent for meget slik. Det har jeg altid gjort. Min top tre i bland-selv-slik er helt sikkert noget skum, nogle lakrids-skelethoveder og de gammeldags flade cola-vingummier. Det er ikke sådan noget med, at jeg kun køber det om fredagen. Hvis posen er åben, spiser jeg det hele. Jeg prøver at lade være, men jeg spiser slik hver dag. 

Hvad spiser du rigtig tit?
Når jeg laver mad derhjemme, laver jeg tit en thai curry. Det er nemt og lækkert, ris, kylling, nogle bambusskud og alle de grøntsager, man nu lige har, der kan smides i. 

Hvad har du lige hørt på Spotify?
Mac Millers ‘Love Lost’. Den har jeg haft på repeat hele ugen. Jeg er meget all in. Så hører jeg kun Suspekt i en måned eller Bruce Springsteen. Men jeg hører nok mest hiphop og R&B. 

Hvilken film vender du altid tilbage til?
‘A Knight’s Tale’ med Heath Ledger. Jeg har set den så mange gange, da jeg var lille med min far, altså dengang hvor man lejede den i Blockbuster og skulle ned og aflevere den igen om mandagen. Man var nødt til at træffe et sikkert valg, haha. 

Hvem inspirerer dig indenfor dit felt?
Indenfor håndbold har det altid været to spillere. Svenske Kim Andersson – som jeg faktisk havde fornøjelsen af at spille sammen med i to år, da jeg var yngre – men naturligvis også Mikkel Hansen. Ham har jeg set op til, siden jeg var lille. Han spiller den samme position som mig, og da jeg var 12 år, spillede han mod min barndomsklub FIF. Han havde kort hår, der var langt i nakken, og den frisure kørte jeg også i mange år, haha. Men han revolutionerede ligesom spillestilen for en venstreback. Han kom med en helt ny energi, et nyt flow og en ny måde at skyde på. Hele min generation har rendt rundt og prøvet at skyde som ham. Og så viste han også en anden måde at være på i håndboldverdenen. Der var ikke så meget joggingtøj og klipklappere over ham. 

Hvor får man det bedste måltid i Berlin?
Berlin er jo en kæmpe döner-by, og min favorit er Rüyam Gemüse Kebab i Prenzlauer Berg. Modsat i København er döneren i Berlin ofte med kylling, og så er det mere sådan en slags åben sandwich. Den er bare mere smovset og lækker. Der er flere grøntsager, flere smage i den. 

Hvad er dit yndlingssted i Berlin? 
Generelt kan jeg rigtig godt lide Prenzlauer Berg og Mitte, den del, der er langt væk fra de nymoderne bygninger. Der er en masse kaffebarer, tøjbutikker, smykkeforretninger og et dansk bageri, Sofi Bakery. Du har det hele indenfor 300 meter, og det er virkelig bare en hyggelig gade. Jeg kan godt lide at gå i butikker, få en kop kaffe og en croissant og bare hygge mig lidt. Jeg har boet i Berlin i fire år, men jeg er lidt konservativ, når jeg har fundet noget, jeg godt kan lide. Hvis jeg prøver noget nyt, og det så er dårligt, tænker jeg: “Fuck, nu har jeg spildt den her dag med mit dumme hoved, mand, jeg skulle bare have gået hen til mit sædvanlige sted,” haha. 

Kvartfinalen mellem Danmark og Norge under OL i Tokyo. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvilken podcast lytter du til lige nu?
Jeg hører altid ‘Stolpe ind’ og ‘Her går det godt’. For mig er det en god måde at få viden om fodbold, og hvad der sker ude i verden. Jeg har lyttet til Esben Bjerre og Peter Falktoft, siden de startede på P3 med ‘Monte Carlo’. Det kan godt være, at det ikke lyder så fancy, men det er der, jeg får mine nyheder fra. De kommer godt omkring, og de diskuterer på en frisk måde. Der er ikke ligeså ensidig slipse-mentalitet, som der godt kan være inde i TV-Byen. Der er jo meget popkulturelt, men jeg synes, de har en frisk energi og nogle skæve perspektiver.

Hvad er dit happy place på internettet?
Sport. Det er rimelig simpelt. Jeg bliver glad af det og slapper af. Altså, hvad mere kan jeg bede om?

Hvad streamer du for tiden?
Det tager mig altid meget lang tid at se serier, fordi jeg hurtigt mister tålmodigheden. Lige nu er jeg i gang med at se ‘Designated Survivor’. Jeg har lige færdiggjort ‘The Blacklist’, og det har taget mig fire-fem år. 

Hvem ville du ikke kunne modstå at tage en selfie med?
Den første, der popper op i mit hoved, er Cristiano Ronaldo. Jeg har været fan af ham, siden jeg var lille. 

Hvad gør dit liv nemmere?
Harpiksfjerner gør hundrede procent mit liv nemmere. Og vores fysioterapeuter. På den mere alvorlige note gør min hustru mit liv markant nemmere. Hun er grunden til, at jeg kan lave det, jeg laver. Hun tager sig af det hele derhjemme. 

Hvad ville du ønske, at flere kendte til?
Jeg er rimelig normal. Jeg har ikke nogen hacks, der kan gøre andres hverdag nemmere. 

Har du et motto? 
Jeg har ikke et motto, men jeg bekymrer mig ikke så meget om tingene. Tingene går, som de går. Og så prøver jeg bare at være mig selv og at være der for min familie og venner. 

Hvad var din seneste Google-søgning?
Det er dig, haha. Og Heartbeats. Ellers er det: ting at lave på Bornholm. Vi skal derhen over sommeren, så jeg tænkte, at det var fint at få lidt indspark. 

Hvad er din skærmtid?
Alt for høj. Der er dage, hvor vi rejser meget for at komme ud og spille kamp, eller hvor vi sidder på et hotel et eller andet steneren sted i Tyskland, og der er man sådan: “Hvad fanden skal jeg lave?” Så går der tid med Netflix, Spotify og Podimo. 

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?
Min morfar har altid sagt til mig: “Tro på dig selv, du er god nok.” Det var både håndboldmæssigt, men også generelt, og det har jeg taget med mig. Han var en rigtig god morfar. 

Lasse Bredekjær Andersson

30 år. Opvokset i Valby. Venstreback på herrelandsholdet i håndbold. Spiller på fjerde år i Füchse Berlin. I sæsonen 2021/2022 scorede han 127 mål. Har tidligere spillet i FC Barcelona og KIF Kolding København. Medaljerækken tæller blandt andet OL-sølv, VM-guld og EM-bronze. Gift. Far til Kalle. 

LÆS OGSÅ

Find mere om
Footer graphics