creme brulee
Foto: Liv Latricia Habel/Ritzau Scanpix

Populær og meget billig fransk bistro får kæmpe storebror ved Nyhavn

Le Grande Rouge åbner 1. april med billige bøffer, pommes frites og profiteroles på menuen.

Blot et år efter åbningen af den franske bistro Le Petit Rouge, udvider folkene bag restauranten med endnu en ultra billig restaurant midt i København.

Som navnet antyder er Le Grande Rouge en større restaurant, men med det helt samme koncept, som vi kender fra Le Petit Rouge, og det vil sige: Fransk bistromad serveret til næsten ingen penge.

Le Grande Rouge åbner 1. april på en central placering på kajkanten lige ved siden af street food-området Broens Gadekøkken med udsigt ud over både Nyhavn og Skuespilhuset.

Menuen er temmelig identisk med maden på Le Petit Rouge, og det skyldes ikke kun ejernes kærlighed til de franske klassikere, den er nemlig udarbejdet af Røde Claus, der også stod bag menuen på Le Petit Rouge.

Den billigste hovedret, en porretærte med gruyére, står altså til små 92,25 kroner, mens højdespringeren er en dansk kalve-ribeye med pommes frites og grøn salat til 168,50 kroner.

Er man lækkersulten til sidst, kan man slutte middagen af med en crème Brûlée til 39, 50 kroner.

Åbningen af Le Grande Rouge er den seneste i en række af meget prisvenlige franske restauranter i København og Aarhus, der startede med Frederiksberg-restauranten Bouillon.

Det er restaurant-koncernen Sovino Brands, som også driver restauranter som Esmée, Ambra og Café Victor (med flere) i København, der står bag Le Grande Rouge.

Le Grand Rouge, Strandgade 85, 1401 København.

Footer graphics