’Venskabt’ svarer på breve fra lytterne: ”Kærligheden kan godt være til stede, mens parforholdet dør”

Eller vælg, hvor du vil lytte

’Venskabt’ svarer på breve fra lytterne: ”Kærligheden kan godt være til stede, mens parforholdet dør”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Er det for sent at kondolere for nogen, der døde for et halvt år siden? Hvordan finder man en sund målestok for langvarige forhold? I dette særafsnit af ’Venskabt’ dykker Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard ned i en række udvalgte lytterspørgsmål.

Podcast En del af serien:

Venskabt

Sebastian har gennem opvæksten haft flest pigevenner, mens Annika har flest drengevenner. Og de har begge altid undret sig over deres eget køns fællesskaber og ikke altid følt de passede helt ind.
I denne podcast undersøger de forskellene, og hvordan det kan være, at omverdenen altid kigger en ekstra gang, når en mand og kvinde ”bare er venner”.
Det kommer til at handle om gruppedynamiker, utroskab, humor og meget mere, når sangerinde Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard (Herlige Svend) mødes i ’Venskabt’. Og måske kommer de (og vi) nærmere en forståelse af hinanden.

De har givet deres take på vennegrupper og utroskab. De har diskuteret forfængelighed, humor og søskende. Og senest har de diskuteret alle afkroge af parforhold og ægteskab i forbindelse med ‘Gift ved første blik’.

Men i dette afsnit af ’Venskabt’ lader Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard lytterne vælge temaerne, når de to værter for første gang dedikerer et helt afsnit til breve fra lytterne.

Eksempelvis skriver en nyetableret børnefamilie, som overvejer at flytte ud af byen, men som har svært ved at sige farvel til storbyens liv, om det er det værd at hive teltpælene op. For Annika Aakjær hersker der ingen tvivl:

”Man opgiver alt ved at flytte: Sine venner, sit lokalmiljø, den by, man måske har sine ungdomsminder i – for at få en have og være tættere på svigerfamilien. Og så bilder folk os ind, at det er et godt bytte. Jeg køber den ikke.”

Du stirrer hele tiden ind i den der skærm

Et andet brevkassespørgsmål handler om, hvordan man vælger den ’rigtige’ uddannelse. Her har Sebastian Lynggaard gjort sig en erfaring, som han ville ønske, han selv havde haft med i overvejelserne, da han selv skulle søge ind på en uddannelse.

”Enten arbejder du fysisk med mennesker, eller også arbejder du digitalt med computere. Og for mig var det et stort socialt tab at arbejde udelukkende på en computer. Du stirrer hele tiden ind i den der skærm, og det føles, som om du arbejder parallelt med dine kollegaer, ikke sammen med dem,” siger Sebastian Lynggaard.

Også parforholdet og romantikken kommer under kærlig behandling. Til det langvarige forhold har Annika Aakjær et selverklæret essentielt råd:

”Man skal blive ved med at opleve ting sammen og skabe nye minder. For det, man kan sige om kærligheden, er, at den kan godt være til stede, mens parforholdet dør. Hvis ikke du plejer forholdet, så er kærligheden ikke nok til at blive sammen.”

I den anden ende af forholdsspektret – nemlig i dets spæde start – prøver Sebastian Lynggaard at komme med en forklaring på, hvorfor det for kvinder kan føles svært at initiere et venskabeligt forhold til en mand.

”Mænd er mindre vant til at modtage en dyb, oprigtig interesse fra et andet menneske. Så hvis den kommer fra en kvinde, så læser vi automatisk ind i det, at der er en romantisk intention.”

Du kan høre de to venner komme med flere gode råd omkring nogle af livets store spørgsmål i sæsonens sidste afsnit af ‘Venskabt’ – lige der, hvor du finder dine podcasts.

Find mere om
Footer graphics