Afsnit 2 af ’Venskabt’ om utroskab: ”Det er så tabubelagt, og alligevel gør vi det alle sammen”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Afsnit 2 af ’Venskabt’ om utroskab: ”Det er så tabubelagt, og alligevel gør vi det alle sammen”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Mænd og kvinder bruger utroskab forskelligt. Mænd bruger det til at blive i deres forhold, mens kvinder bruger det for at komme ud. Det er en af de teorier, Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard, diskuterer i det nye afsnit af deres podcast ’Venskabt’.

Livsstil En del af serien:

Venskabt

Sebastian har gennem opvæksten haft flest pigevenner, mens Annika har flest drengevenner. Og de har begge altid undret sig over deres eget køns fællesskaber og ikke altid følt de passede helt ind.
I denne podcast undersøger de forskellene, og hvordan det kan være, at omverdenen altid kigger en ekstra gang, når en mand og kvinde ”bare er venner”.
Det kommer til at handle om gruppedynamiker, utroskab, humor og meget mere, når sangerinde Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard (Herlige Svend) mødes i ’Venskabt’. Og måske kommer de (og vi) nærmere en forståelse af hinanden.

Der er tre roller i utroskab. Den, der begår det, den medsammensvorne, og den, det bliver begået imod. Og medmindre du har prøvet alle tre roller, er det svært at snakke nuancerede om det. Det siger Annika Aakjær i dette afsnit af ’Venskabt’ med Sebastian Lynggaard, hvor de taler om sex, svigt og sandhed i forhold.

”Når man er i 20’erne er man ofte meget kategorisk omkring utroskab. Meget sort/hvid. Men det ændrer sig, når man er i slut 20’erne, og der opstår en masse nuancer. Og det var overraskende for mig, for da jeg var 23 år, gik jeg rundt og tænkte: Jeg ved alt. `Jeg ved, hvordan verden er. Den er firkantet.”

’Venskabt’ er en ny Heartbeats-podcast, der handler om de dynamikker, der er mellem kønnene, og hvordan vi ved at kende hinanden bedre, kan mødes på nye måder. Og måske opstår der nye venskaber.

Når det gælder utroskab, synes de begge, at ”forbrydelsen” har fået flere nuancer med alderen.

”Jeg synes, der er noget helt fucked i den her store forbrydelse, det er at være utro. Det er så tabubelagt, og alligevel gør vi det alle sammen. Det er symptom på et eller andet, vi er nødt til at tage fat på og ikke bare skøjte hen over. Vi lægger også et stort pres på hinanden det med, at vi skal være hinandens eneste ene og opfylde alle behov. Sandheden er mere nuanceret, end at der er én, der er den store lort,” siger Sebastian Lynggaard.

Mange oplever utroskab som et stort svigt, men det er ikke det eneste svigt, vi kan udsætte hinanden for, mener Annika Aakjær.

”Det er også svigt ikke at ville tale om sine følelser. Det er svigt ikke at tale om fremtiden. Der findes mange svigt.”

Du kan høre afsnittet her. Husk, at du også kan høre afsnit 1, og at de har lavet et prolog-afsnit.

Værter:
Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard

Producer: Clara Koed

Redaktør: Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics