Afsnit 12 af ’Venskabt’ om brud og afslutninger: ”Det er chokerende, det hele”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Afsnit 12 af ’Venskabt’ om brud og afslutninger: ”Det er chokerende, det hele”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Det gode breakup findes ikke. Og det nytter i hvert fald ikke noget at udskyde til det sidste. Tværtimod. En læresætning, som de to værter synes, at vi skal blive bedre til at huske på, når de i det nye afsnit af ’Venskabt’, ripper op i egne og lytternes brud. Vi er også nået til vejs ende for parrene i ’Gift ved første blik’, hvor vi endelig får at se, om prognoserne virkelig holder stik.

Livsstil En del af serien:

Venskabt

Sebastian har gennem opvæksten haft flest pigevenner, mens Annika har flest drengevenner. Og de har begge altid undret sig over deres eget køns fællesskaber og ikke altid følt de passede helt ind.
I denne podcast undersøger de forskellene, og hvordan det kan være, at omverdenen altid kigger en ekstra gang, når en mand og kvinde ”bare er venner”.
Det kommer til at handle om gruppedynamiker, utroskab, humor og meget mere, når sangerinde Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard (Herlige Svend) mødes i ’Venskabt’. Og måske kommer de (og vi) nærmere en forståelse af hinanden.

De to værter lægger ud med at pege på deres egne mønstre, når det kommer til brud. Sebastian Lynggaard synes, han har haft en tendens til at tage et misforstået hensyn, når han er gået fra tidligere kærester.

”Det der med at gøre et andet menneske ked af det er det værste, jeg kan forestille mig. Og det bliver også et problem. For når man er så nervøs for at gøre nogen ked af det, så bliver man også nervøs for at skuffe dem undervejs op mod den store beslutning. Så når man så begynder at mærke, at tingene begynder at eskalere i en forkert retning, så kan man være mindre tilbøjelig til at flage den over for partneren,” fortæller Sebastian Lynggaard.

Vi er nået til den store afsked i ’Gift ved første blik’, og derfor er det naturligt at tale om, hvordan vi agerer, når noget som kærlighed slutter.

Annika Aakjær fortæller om, dengang hun slog op med sin barndomskæreste, og beskeden ikke blev modtaget helt som ønsket. Det blev faktisk slet ikke forstået, at de ikke skulle være kærester.

Der er på den måde en klart fællesråd fra de to værter, og det er, at man skal huske at være åben og tydelig i sin kommunikation. Og gerne så snart tankerne begynder at melder sig.

I denne uges indbakke handler også om kommunikationen både før, under, men også efter. Nogen kan forblive venner, mens andre bare er helt og aldeles færdige.

”Der er jo aldrig nogle gode forhold, hvor man ikke kan nå til en eller anden form for mindelighed, efter det er slut. Men der er mange dårlige forhold, hvor man virkelig bare er done. Det skal man også huske. Der er noget, der bare er en følelsesmæssig giftig afhængighed, der bare bygger på ens, måske, utrygge mønster,” mener Annika.

I ’Gift ved første blik’ er det kommet til sandhedens time, hvor den afgørende ægteskabsdom skal fældes.

For Sara og Rasmus ender historien ulykkeligt, hvor Sara jagter en hul og blind kærlighed.

”Sara er løbet ind i den her afvisningsfælde, hvor hun faktisk ikke kan styre sig. Hun er blevet afvist, uden at det er direkte. Så hun står ligesom og banker på og stiller sig til rådighed med alt, hvad hun har. Fordi hun simpelthen ikke kan rumme at blive afvist. Nogle gange, når man er blevet så meget afvist, så vil man det endnu mere. Så bliver det en blind jagt,” mener Annika Aakjær.

Mark og Line snubler meget overraskende på målstregen, og Sebastian Lynggaard er helt ude af sig selv. Til gengæld er der happy ending for Michael og Jeanette, der ellers har været nede og skrabe på bunden af procentskalaen.

”Det er simpelthen vidunderligt og chokerende, det hele. Det er en rollercoaster.”

Find mere om
Footer graphics