Afsnit 6 af ‘Venskabt’: Ny sæson med polterabend og ‘Gift ved første blik’

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Afsnit 6 af ‘Venskabt’: Ny sæson med polterabend og ‘Gift ved første blik’

Eller vælg, hvor du vil lytte

Vi har netop afsluttet første sæson af vores populære podcast ’Venskabt’, og vi tager allerede hul på en helt ny, hvor vi hver uge vil tage udgangspunkt i DR-serien ’Gift ved første blik’. Denne uges afsnit sporer sig ind på brylluppets indledende runde, nemlig polterabenden.

Livsstil En del af serien:

Venskabt

Sebastian har gennem opvæksten haft flest pigevenner, mens Annika har flest drengevenner. Og de har begge altid undret sig over deres eget køns fællesskaber og ikke altid følt de passede helt ind.
I denne podcast undersøger de forskellene, og hvordan det kan være, at omverdenen altid kigger en ekstra gang, når en mand og kvinde ”bare er venner”.
Det kommer til at handle om gruppedynamiker, utroskab, humor og meget mere, når sangerinde Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard (Herlige Svend) mødes i ’Venskabt’. Og måske kommer de (og vi) nærmere en forståelse af hinanden.

Sommeren er slut, og en sæsonfeber har ramt landet. ’Gift ved første blik’-feberen. Den populære serie har netop kørt de to første afsnit, og podcasten ’Venskabt’ følger trop. Hver uge vil vores to værter Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard analysere programmet til bunds og samtidigt dykke ned i de temaer, programmet bringer op.

På ganske kronologisk vis skydes sæsonstarten i gang med noget af det første omkring et bryllup, polterabenden. Noget, som Sebastian Lynggaard finder stor glæde i.

”Jeg må sige til dig stille og roligt; jeg elsker det pis. Altså, ikke det kønsopdelte aspekt af det, men jeg kan virkelig godt lide polterabender.”

Annika Aakjær ser sig helst helt uden og kan knap nok huske den ene gang, hun var med til en for snart 15 år siden, hvor hun ikke kendte andre i selskabet.

De to smagsdommeres uenigheder til trods, synes dog begge, at traditionen trænger til et ansigtsløft, så det ikke bare følger tidsånden, men også bliver mere personlig.

”Der er jo ligesom en form. Og man kommer til nogle gange at presse indhold ned i den form af hensyn til formen. Tænk nu i stedet over, hvad vil vi gerne have. Altså, hvad kunne være fedest at der ligesom skete? Ja, tingene plejer at se sådan her ud, fordi det er der nogen, der ligesom har valgt gennem tiden, at sådan skal det være kønsopdelt. Men er det det der er det fedeste?” spørger Sebastian Lynggaard.

Første halvdel af afsnittet handler primært om polterabend, hvor de tager spørgsmål fra indbakken, mens den anden halvdel for alvor tager hul på ’Gift ved første blik’. I den nye sæson er der flere nye tiltag, blandt andet, at de ikke skal sove første nat sammen på bryllupsnatten.

”Det er et virkelig godt træk. Kæft, der har været katastrofer tidligere ved, at der er nogen der er gået for hurtigt frem,” siger Annika Aakjær og bliver suppleret af Sebastian Lynggaard.

”Jeg er nødt til at sige til dig, der er simpelthen flere, der har sovet sammen på den bryllupsnat. Altså i den her sæson, hvor de har fået at vide, at de ikke skulle gøre det, tror jeg. Der er kommet nogle snigende. Jeg synes, man kunne mærke flere gange, hvor der bliver sagt farvel, hvor der ikke bliver sagt riiiiigtig farvel.”

Du kan høre hele episoden her, og der kommer et nyt afsnit på torsdag.  

Find mere om
Footer graphics