Afsnit 7 af ’Venskabt’: ”Nu begynder ens sjæl at blive flænset af at se det”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Afsnit 7 af ’Venskabt’: ”Nu begynder ens sjæl at blive flænset af at se det”

Eller vælg, hvor du vil lytte

’Gift ved første blik’ har overstået ceremonierne, og hverdagen og dramaerne samler sig i horisonten. Alle dynamikkerne kommer ud i fuldt flor, og det analyseres i bund i det nye afsnit af ’Venskabt’, der samtidig kigger på kunsten at holde en god bryllupstale.

Livsstil En del af serien:

Venskabt

Sebastian har gennem opvæksten haft flest pigevenner, mens Annika har flest drengevenner. Og de har begge altid undret sig over deres eget køns fællesskaber og ikke altid følt de passede helt ind.
I denne podcast undersøger de forskellene, og hvordan det kan være, at omverdenen altid kigger en ekstra gang, når en mand og kvinde ”bare er venner”.
Det kommer til at handle om gruppedynamiker, utroskab, humor og meget mere, når sangerinde Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard (Herlige Svend) mødes i ’Venskabt’. Og måske kommer de (og vi) nærmere en forståelse af hinanden.

Til bryllupper mangler der hverken mad, vin eller small talk ved langbordet. Det samme kan siges om strømmen af taler, der sniger sig ind ved enhver mulighed for vejrtrækning mellem retterne. Alt for ofte ender det ud i lange, søvndyssende egotrips. Ofte skal skylden placeres hos toastmasteren. Det mener de to værter Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard i det nye afsnit af ’Venskabt’.

De ser nemlig en tendens til, at mænd snarere agerer sjov pauseklovn end egentlig tovholder.

”Der ligger ligesom en laissez-faire tilgang i det for mange mænd, som i virkeligheden er pisse dovent, og som gør, at jeg tænker, det er risikabelt at tage en mand som toastmaster. Selvom det på overfladen giver super god mening, at man har en mandlig toastmaster fordi ’haha, alle mænd er sjove’,” siger Sebastian Lynggaard.

I hvert afsnit åbner værterne også indbakken, og her spekuleres der i, at det nok også skyldes en usikkerhed med hensyn til at vise følelser hos mange mænd.

En tematik, der også træder i forgrunden, når de to værter taler om tredje episode af ’Gift ved første blik’. Bryllupsceremonierne er overstået, og parrene skal som noget nyt på selvarrangerede dates og i soloterapi. Annika Aakjær er begejstret.

”Nu er vi i gang! Nu begynder ens sjæl at blive flænset af at se det. Nu kommer vi dertil, hvor man virkelig skal lære dem at kende. Nu kommer alle dynamikker og alle mønstre bare ud i fuldt flor.”

I programmet bliver det også vendt, at det særligt er mændene, der synes det er udfordrende at være sårbar. Annika mener dog, fingeren også skal peges mod kvinderne, som i flere tilfælde selv er med til at dyrke glansbilledet af den stærke mand.  

”Der er noget i flirtespillet, som handler om, at kvinderne skal gøre sig lidt hjælpeløse. For der er ikke noget, der kan få en mand til at føle sig mere som en mand, hvis han kan hjælpe en kvinde.”

Værter:
Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard

Producer: Maja Vase Kvist

Redaktør: Emil Norsker

Footer graphics