Afsnit 9 af ’Venskabt’ om at flytte sammen: ”Efter vi havde boet sammen i tre måneder, endte jeg på hospitalet med forstoppelse”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Afsnit 9 af ’Venskabt’ om at flytte sammen: ”Efter vi havde boet sammen i tre måneder, endte jeg på hospitalet med forstoppelse”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Når man skal flytte sammen med en partner, er det sjældent møblerne, som vejer tungest. For man skal også flytte på sig selv og sit indre vanedyr. Det kan de to værter begge skriver tykt under på, når de i denne uges afsnit af ’Venskabt’ taler om det at flytte sammen og samtidig giver status på hvordan parrene fra ’Gift ved første blik’ selv grejer flytteræset an.

Livsstil En del af serien:

Venskabt

Sebastian har gennem opvæksten haft flest pigevenner, mens Annika har flest drengevenner. Og de har begge altid undret sig over deres eget køns fællesskaber og ikke altid følt de passede helt ind.
I denne podcast undersøger de forskellene, og hvordan det kan være, at omverdenen altid kigger en ekstra gang, når en mand og kvinde ”bare er venner”.
Det kommer til at handle om gruppedynamiker, utroskab, humor og meget mere, når sangerinde Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard (Herlige Svend) mødes i ’Venskabt’. Og måske kommer de (og vi) nærmere en forståelse af hinanden.

Det kan være svært pludseligt at skulle deles om sit ’personal space’, når man flytter sammen med sin partner. I hvert fald i starten, hvilket Sebastian Lynggaard mærkede tydeligt, da han i sin tid flyttede sammen med sin nuværende kæreste. Helt ned i maven.

”Ditte er den eneste kæreste, jeg har boet sammen med, og efter vi havde boet sammen i tre måneder, endte jeg på hospitalet med forstoppelse. Det var svært for mig at finde ind i en rolle, hvor vi kunne slappe af sammen. Der var noget i min krop, der ikke kunne forstå, hvornår vi skulle slappe af sammen. Jeg kunne ikke finde ud af at kommunikere et simpelt behov som, at nu har jeg lige brug for at være alene. En del af mig prøvede at kvæle behovet for at være alene.”

Annika Aakjær er enig, men oplever også, hvordan at man også kan nå et sted hen hvor det at være sammen også føles frit. 

”Jeg synes jo det, der er vigtigst ved at bo sammen er, at der er jo noget befriende ved at være sammen, hvor man er, som man vil være, når man er alene. Når man når derhen, er det virkelig godt.”

Indbakken er til gengæld ikke lige så optimistisk omkring det at flytte sammen. Her mener de fleste, at man helt skal lade vær og i stedet leve efter en moderne COLA-model, der dækker begrebet ’Couples Living Apart’.

Hos parrene i ’Gift ved første blik’ foregår det dog på helt traditionel vis, når de i denne uges afsnit flytter under samme tag og helt tæt på hinanden. Nogen griber den overraskende godt an, og for andre føles kvadratmeterne alt for få.

Sidstnævnte kan ikke siges at gælde Marc og Line. De spiser flydende kylling-spinat lasagne og hyggenygger til F.R.I.E.N.D.S i hjørnesofaen. Værterne ser med begejstring på de to.

”Deres forskelligheder bliver bare på en eller anden måde fejret i stedet for at blive et problem. Det er, fordi de er nysgerrige, venlige og imødekommende over for hinanden. Og så skal de bare ha’ vin og pizza.”

Desværre holder værterne fast i bundkarakteren til Niklas og Sara. Særligt, da Niklas bringer hele to ubudne gæster med hjem til Sara, nemlig en ugle og en wok-pande. Sara stejler. Sebastian krummer sig.

”Jeg fik jo helt ondt i maven over at se dem, det er forfærdeligt. Jeg ville slet ikke kunne overskue det. Hvis jeg havde været i den relation, nok især hvis jeg havde været Sarah, så havde jeg trukket mig fra programmet. Jeg er meget imponeret over at de bliver ved” fortæller Sebastian.

Værter: Sebastian Lynggaard og Annika Aakjær
Producer: Maja Vase Kvist

Find mere om
Footer graphics