Afsnit 3 af ’Venskabt’ om forfængelighed: ”Vi er begge sommer-hadere”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Afsnit 3 af ’Venskabt’ om forfængelighed: ”Vi er begge sommer-hadere”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Mens alle andre sukker efter bedre vejr, har Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard bedre med kolde temperaturer, hvor man kan pakke sig selv væk. For om sommeren bliver man konstant konfronteret med andres kroppe, lykke – og ens egen forfængelighed.

Livsstil En del af serien:

Venskabt

Sebastian har gennem opvæksten haft flest pigevenner, mens Annika har flest drengevenner. Og de har begge altid undret sig over deres eget køns fællesskaber og ikke altid følt de passede helt ind.
I denne podcast undersøger de forskellene, og hvordan det kan være, at omverdenen altid kigger en ekstra gang, når en mand og kvinde ”bare er venner”.
Det kommer til at handle om gruppedynamiker, utroskab, humor og meget mere, når sangerinde Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard (Herlige Svend) mødes i ’Venskabt’. Og måske kommer de (og vi) nærmere en forståelse af hinanden.

For de fleste er sommeren den bedste tid. Den, hvor solen brænder bekymringerne væk, og hvor man kan omfavne en mere afslappet livsstil, hvor krop og hud får lov til at ånde frit. Men for Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard er det tiden, hvor prøvelserne spirer.

For solens stråler afslører ubarmhjertigt, hvad tilværelsen mangler (især i forhold til andre) og kroppens mindre skønne vinkler.

”Sommeren kommer med en masse forventninger. Du skal være i godt humør. Men den effekt den har på mig er, at den er et meget tydeligt spejl for, hvad jeg mangler i forhold til andre. Det er virkelig en side, jeg ikke er stolt af. Alle folk virker, som om de har styr på det hele. Og jeg sidder bare og nulrer mig selv i navlen,” fortæller Sebastian Lynggaard i denne uges afsnit af podcasten ’Venskabt’, der handler om forfængelighed.

Forfængelighed kommer i mange afskygninger, og for Sebastian Lynggaard er det blevet værre med alderen. Allerede i begyndelsen af tyverne begyndte han at tabe håret og klippede sig derfor skaldet.

”Det var svært at miste håret, og noget af det, der var svært, var at indrømme, at det var svært. Jeg synes, at jeg havde så gode kort på hånden, at jeg ikke behøvede at belemre andre med det. Men det var pissesvært. Det var en periode, hvor man skulle ud og score, men det blev mere til computerspil og cola.”

Sommeren kan være en svær tid, hvis man har en stærk blufærdighed, som Annika Aakjær har haft, fra hun var en lille pige.

”Der er en stærk tendens til, at du ikke må være blufærdig. Du skal være stolt af din krop. Det er der ikke noget i vejen med. Men der er næsten ikke noget, der bliver overladt til fantasien, når man går på gaden. Jeg bliver distraheret af alle de kroppe. Det kan jeg ikke holde ud heller ikke på sociale medier. Og det, at man ikke selv gør det, bliver anset som forkert.”

Men forfængelighed kan også handler om andre ting end udseende og krop. Det kan også handle om fx karriere.

”Hvis omverdenens dom ikke betød noget overhovedet, havde jeg læst til pædagog. Jeg elskede at arbejde med børn,” fortæller Sebastian Lynggaard.

Du kan høre hele episoden her, hvor du også vender indbakken med lytternes forhold til forfængelighed.

Find mere om
Footer graphics