Et Åbent Sind?

‘Et åbent sind?’: Umulige forventninger, stormen på Kongressen og samfundskritiske Netflix-film

Eller vælg, hvor du vil lytte
Grafik: Josephine la Cour Freiesleben og Rita Kuhlmann

‘Et åbent sind?’: Umulige forventninger, stormen på Kongressen og samfundskritiske Netflix-film

Eller vælg, hvor du vil lytte

I denne episode taler værterne Torben Sangild og Morten Elsøe om forventninger, Elizabeth Holmes-sagen og den samfundskritiske Netflix-film ‘Don’t Look Up’.

Samfund En del af serien:

Et åbent sind?

Vi lever i en tid med konspirationsteorier, fake news, skjult reklame, coronaskepsis og meget andet. En tid, hvor vi bliver bombarderet med informationer og misinformationer, der forsøger at påvirke og manipulere os. Hvordan skal vi navigere i det? Hvordan skelne myter fra fakta og viden fra pseudoviden? Det er ikke spor let, for vi mennesker er ikke så rationelle, som vi tror. Vejen frem er at have et åbent, men samtidig kritisk sind. Værterne Torben Sangild og Morten Elsøe fortæller om, hvordan vi alle sammen bliver påvirket og manipuleret, hvordan vi har fordomme og tager fejl. Og så prøver de i al ydmyghed at vejlede i, hvordan vi - og de selv – kan tænke bedre og mere kritisk.

I denne episode af ‘Et åbent sind?’ vender værtsparret Morten Elsøe og Torben Sangild “umulige forventninger” – både i dagligdagen og i konspirationsteoretiske sammenhænge.

Værterne taler om, hvordan man nuancerer den offentlige debat efter stormen på Kongressen, coronavacciner og Netflix-filmen ‘Don’t Look Up’. For hvordan når man til enighed, hvis deltagerne i en diskussion ikke vil rykke sig?

Morten Elsøe og Torben Sangild taler, om hvordan man diskuterer med folk, som er gift med deres holdning og derfor sætter “umulige forventninger” i en debat. “Hvad ville få dig til at ændre mening?” er det grundlæggende spørgsmål for dagens episode.

Derudover vender Morten Elsøe og Torben Sangild Elisabeth Holmes-sagen og follow the money-argumenter.

“At noget er til nogens fordel er ikke det samme som, at de står bag det. Jeg har draget fordel af at have en andelslejlighed i København, før boligpriserne steg. Det betyder jo ikke at jeg har fået boligpriserne til at stige, eller at jeg går ind for, at boligpriserne stiger,” siger Torben Sangild.

Husk, at du kan skrive til Torben Sangild og Morten Elsøe med ris, ros og ideer på: sind@heartbeats.dk

Show notes:


Værter:
Torben Sangild & Morten Elsøe

Producer:
Adam Emil Schierbeck

Redaktør:
Emil Norsker

Footer graphics