konspirationsteoretiker

Hjælp, min mor er konspirationsteoretiker: Sådan tager du samtalen

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Shutterstock

Hjælp, min mor er konspirationsteoretiker: Sådan tager du samtalen

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af podcasten ‘Et åbent sind?’ hjælper vi dig til, hvordan du taler fornuft til familiens konspirationsteoretiker uden at ødelægge relationen.

Samfund En del af serien:

Et åbent sind?

Vi lever i en tid med konspirationsteorier, fake news, skjult reklame, coronaskepsis og meget andet. En tid, hvor vi bliver bombarderet med informationer og misinformationer, der forsøger at påvirke og manipulere os. Hvordan skal vi navigere i det? Hvordan skelne myter fra fakta og viden fra pseudoviden? Det er ikke spor let, for vi mennesker er ikke så rationelle, som vi tror. Vejen frem er at have et åbent, men samtidig kritisk sind. Værterne Torben Sangild og Morten Elsøe fortæller om, hvordan vi alle sammen bliver påvirket og manipuleret, hvordan vi har fordomme og tager fejl. Og så prøver de i al ydmyghed at vejlede i, hvordan vi - og de selv – kan tænke bedre og mere kritisk.

I dette afsnit af ‘Et åbent sind?’ hjælper værterne Morten Elsøe og Torben Sangild en lytter i nød. De har nemlig fået en mail fra en frustreret lytter, hvis mor er begyndt at sprede konspirationsteorier under coronapandemien. Det har skabt et konfliktfyldt forhold de to imellem, og som konsekvens deraf ser de nu meget mindre til hinanden. Historien er desværre langt fra unik, og derfor guider Torben og Morten til, hvad man kan gøre, hvis man har en konspirationsteoretiker i familien, som man gerne vil bevare en sund relation til.

Du vil også høre om psykologien bag vaccineskepsis og om en ny undersøgelse, der viser, hvordan sundhedsmyndigheder kan bevare befolkningens tillid med klar og åben kommunikation. Vi følger op på sidste uges myte om grå egerns hamstringsstrategi med en endnu mere fascinerende og ikke mindst sand historie om egetræers strategi for overlevelse. Og så er der naturligvis endnu en omgang fup eller fakta.

Show notes:

Footer graphics