Frederik Dirks Gottlieb

Vært på UFO podcast undersøger tegn på liv: “Det er vigtigt at forholde sig åbent, også når vi taler om besøg fra rummet”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Peter Helles Eriksen

Vært på UFO podcast undersøger tegn på liv: “Det er vigtigt at forholde sig åbent, også når vi taler om besøg fra rummet”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af podcasten ‘Et åbent sind?’ får Morten Elsøe og Torben Sangild besøg af vært på podcasten ‘Flyvende tallerken’ Frederik Dirks Gottlieb for at diskutere, hvordan man skal tale om besøg udefra.

Samfund En del af serien:

Et åbent sind?

Vi lever i en tid med konspirationsteorier, fake news, skjult reklame, coronaskepsis og meget andet. En tid, hvor vi bliver bombarderet med informationer og misinformationer, der forsøger at påvirke og manipulere os. Hvordan skal vi navigere i det? Hvordan skelne myter fra fakta og viden fra pseudoviden? Det er ikke spor let, for vi mennesker er ikke så rationelle, som vi tror. Vejen frem er at have et åbent, men samtidig kritisk sind. Værterne Torben Sangild og Morten Elsøe fortæller om, hvordan vi alle sammen bliver påvirket og manipuleret, hvordan vi har fordomme og tager fejl. Og så prøver de i al ydmyghed at vejlede i, hvordan vi - og de selv – kan tænke bedre og mere kritisk.

Hvordan tager man imod kritik og åbner op for en saglig debat?

‘Et åbent sind?’ inviterer kritikken indenfor i studiet, når vært på podcasten ‘Flyvende tallerken’ Frederik Dirks Gottlieb kommer på besøg for at svare på den kritik af programmet, der blev rejst i et tidligere afsnit af ‘Et åbent sind?’. For er det ikke symptom på et lukket sind at afskrive muligheden for, at vi har haft besøg udefra? spørger Frederik Dirks Gottlieb.

“Der er rigtig mange der enten vil debunke eller tro på besøg udefra, men ikke særligt meget plads til at forholde sig kritisk til begge dele”

Frederik Dirks Gottlieb

Morten og Torben følger op på sidste afsnit med nye reaktioner på DRs astrologi-dating program, der er nyt fra Facebook, der har udgivet en rapport om hvorfra en stor del af den disinformation vi møder stammer, og så analyserer de to værter et billede af Pernille Vermund der gik viralt i sidste uge.

Som altid runder vi showet af med en omgang fup eller fakta, hvor du kan gætte med om en cheeseburger.

Show notes

Find mere om
Footer graphics