astrologi

Knald for stjernerne: Astrologi-dating hitter i nyt DR-program, men kan astrologien faktisk være skadelig?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Shutterstock

Knald for stjernerne: Astrologi-dating hitter i nyt DR-program, men kan astrologien faktisk være skadelig?

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af ‘Et åbent sind?’ tager værterne, Torben Sangild og Morten Elsøe, fat på en af de mere harmløse pseudovidenskaber, nemlig astrologi. Men måske er astrologi ikke så harmløs, som du tror.

Samfund En del af serien:

Et åbent sind?

Vi lever i en tid med konspirationsteorier, fake news, skjult reklame, coronaskepsis og meget andet. En tid, hvor vi bliver bombarderet med informationer og misinformationer, der forsøger at påvirke og manipulere os. Hvordan skal vi navigere i det? Hvordan skelne myter fra fakta og viden fra pseudoviden? Det er ikke spor let, for vi mennesker er ikke så rationelle, som vi tror. Vejen frem er at have et åbent, men samtidig kritisk sind. Værterne Torben Sangild og Morten Elsøe fortæller om, hvordan vi alle sammen bliver påvirket og manipuleret, hvordan vi har fordomme og tager fejl. Og så prøver de i al ydmyghed at vejlede i, hvordan vi - og de selv – kan tænke bedre og mere kritisk.

Det er blevet tid til at tale om et af de største modefænomener i den pseudovidenskabelige verden, nemlig astrologien, som for tiden hitter på podcasts, apps og senest i et nyt datingprogram på DR3.

Dine værter, Torben Sangild og Morten Elsøe, fortæller i dette afsnit, hvad astrologi egentlig er for en “videnskab”, om hvorfor det overhovedet ikke er en videnskab, og de diskuterer, hvorvidt astrologi kan være skadeligt.

Elsøe har en historie med om en video af en Pez-dispenser, der er gået viralt, og så har Torben Sangild været i ‘P1 Debat’, hvor han blev udsat for en galoperende debattaktik af en selverklæret frihedskæmper. Sidst, men ikke mindst får du en omgang fup eller fakta, hvor der quizzes i Danmarks farligste dyr.

Husk at du kan skrive til Torben og Morten med ris, ros og ideer på: sind@heartbeats.dk

Show notes:

Find mere om
Footer graphics