To Sultne Piger på Heartland: “Jeg elsker, når festivaler laver gourmetmiddage”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Kristina Pedersen

To Sultne Piger på Heartland: “Jeg elsker, når festivaler laver gourmetmiddage”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Ved Egeskov slot var der lagt op til den helt store madoplevelse, da Falsled Kro var værter for Heartland Festivals årlige banquet middag. Men levede det op til forventningerne?

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

To Sultne Piger

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Jacobsen.

Lyt med i To Sultne Pigers podcast, når de hver anden uge taler om mad, restaurantbesøg og alt derimellem. Følg også med på deres Instagram @tosultnepiger. Stay hungry, stay tuned!

To Sultne Piger skød festivalsæsonen i gang på Heartland, der foregik den 12. – 14. juni. En festival, der gør mere ud af madscenen end de fleste. Faktisk har de et helt madprogram med talks, middage og live sessions som en del af, hvad de selv kalder “et udvidet festivalformat på dansk jord”.

Et af de helt store gastronomiske trækplastre er den årlige banquet dinner. Tidligere værter for middagen tæller blandt andet aarhusianske Hærværk i 2023, der i år er at finde i Michelin-guiden med en grøn stjerne.

Pige 1 elsker en god gourmetmiddag, også når den foregår på en festival, og i år var det de lokale fynske helte fra Falsled Kro, der indtog banquet-teltet på Heartland.

“Jeg synes, det er en kæmpe fucking vibe, når festivaler laver gourmetmiddage. Jeg elsker det, og jeg har booket mig ind til det så mange gange. Men man skal selvfølgelig lige justere sine forventinger. For du laver den her middag et sted, hvor du ikke er i dit normale køkken. Og især på Heartland er jeg ret sikker på, at de har det benspænd, at det helst skal være lidt lokalt. Og det skal være råvarer der er i sæson,” siger Pige 1.

Og der var da helt klart højdepunkter i menuen, som blandt andet bestod af kartoffelsalat med blæksprutte og fynsk rygeost, hvide asparges med vadouvan creme sauce og en terrine på fjerkræ fra Allégården. Og så flød det med lækker vin. Men med et navn som Falsled på programmet, er det svært ikke at skrue forventningerne bare en smule op. Og de blev ikke helt indfriet.

“Men man kan have en rigtig dejlig spiseoplevelse, som ikke er en eller anden ligegyldig burger eller et eller andet slattent pizza slice. Og jeg elsker at blive serveret for.”

Kommercialisering og mindre lokalt

Pige 1 har været på Heartland før. Og hun har altid været fascineret af de lokale spisesteder og producenter, som har været tydeligt repræsenteret på festivalpladsen.

Men i år er det som om, de har viget pladsen for flere af en anden type madsteder. Fx var der i år både en Boullion og en Sticks’n’Sushi, hvilket i og for sig er fint, men det er bare ikke den samme fornemmelse, som når det er mindre, lokale og selvstændige madsteder, der står bag boderne.

“Det bliver meget københavneri. Og jeg synes måske, at det vidner lidt om en kommercialisering generelt. Gastronomien er blevet lidt mere industry og lidt mere streamlined,” siger Pige 1.

Heartland er en festival i stadig udvikling, vurderer Pige 1. Og fra at være startet i 2016 som en festival, der ville være “tastemakers”, er de måske i år gået over i en anden boldgade.

“Nu er det blevet lidt en magelighedsfestival. Det er måske et lidt hårdt ord at sige. Men det er virkelig et sted, du kommer hen for bare at have det rigtig dejligt,” siger Pige 1.

Og selvom det måske er røget lidt mere i baggrunden på Heartland, så har Fyn jo heldigvis stadig meget god gastronomi at byde på – lige fra skaldyr til rygeost over brunsviger – og derfor giver Pige 1 også til sidst i episoden sine ydmyge tips til, hvor du kan få lækker fynsk mad, hvis du er på gennemrejse, eller hvis du planlægger et længere ophold på øen i midten.

Hør hele episoden her på siden eller der, hvor du finder dine podcasts.

Footer graphics