Hvad gør man, når man er en sulten pige, og det bliver mørkt før kl. 17, og man derfor mest af alt har lyst til at gå i hi efter en lang arbejdsdag i stedet for at gå ud og spise?
Man fokuserer sit spisebudget på det sidste måltid, der stadig kan indtages i dagslys: Frokosten!
Og det er lige netop, hvad To Sultne Piger gør, når de i dagens podcast giver anbefalinger til de bedste frokoster til selvforkælelse i de mørke måneder. Pige 2 er med tilbage i studiet, og det flyver om sig med spisesteder i dagens episode.
“Det er midt-november nu, og jeg er allerede dybt afhængig af min sollampe og kan mærke, at jeg har sovet over mig hver dag den her uge,” siger Pige 1.
For når det er sparsomt med dagslys, og der nærmest ikke engang er nogen sol at spotte i de lyse timer, kan man hurtigt få lyst til at gå hjem og pakke sig ind på sofaen som en burrito, når det er blevet mørkt. To Sultne Piger er i hvert fald enige om, at energiniveauet for tiden er bedst i dagstimerne.
Derfor bliver der både talt om takeaway, huleagtige kældersteder og mere fancy frokostrestauranter. Både Pige 1 og Pige 2 har for nyligt fået takeaway fra Madbutikken Estin, der disker op med lækre salater lavet af gode råvarer og kun har åbent i tidsrummet 11-15. Prisen er i den høje ende med 90 kr. for en lille og 120 kr. for en stor, så To Sultne Pigers tip er helt klart, at der er mest value for money i den store, som er nok til både frokost og rester til aftensmad.
Pige 2 var for nyligt til et arrangement, hvor der var bestilt catering fra Abrikos. Her blev hun glædeligt mindet om, at deres sandwiches stadig bare holder. En ny oplevelse for hende var at smage deres agurkesandwich.
“Jeg var bare sådan, okay, den er lidt undertippet, lad os lige prøve den. Og den var amazing! Fordi det ligner jo ligesom bare, at det er agurkeskiver og sådan noget flødeost, hvilket det også var. Men så var der ret meget basilikum i også. Og det gav virkelig bare en nice vibe,” siger Pige 2.
Af andre frokostanbefalinger fremhæver To Sultne Piger også begge Kismet, der åbnede tilbage i juni på Adelgade, og som disker op med lækre varme retter, sandwiches og salater. De er også begge svært begejstrede for smørrebrød og hjemmelavet snaps på Judie, der er en restaurant på en fastliggende båd i Nyhavn. Og så overvejer de også at svinge forbi London Pub på Godthåbsvej på Frederiksberg.
“Man tænker, at det er rigtig shady, og så går du ind, og så er det fucking fedt. It is a pub, London style. Der er alle de bajer, du vil have. Alt træet er helt mørktbejset. Det er vildt mørktbejset. Altså sådan, det er vildt mørkt derinde. Og så kan du bare få sådan helt vildt god, tung mad. Altså du kan få sådan noget millionbøf, flæskesteg, osso buco, schnitzel, mashed potatoes,” siger Pige 1.
Hun har indtil videre kun haft fyre med derind, og de har alle sammen elsket det. Så nu inviterer hun Pige 2 med på en frokost.
Lyt til hele episoden for at få endnu flere anbefalinger, anekdoter og hør Pige 2 uddele en helt særlig award til et sted, hvor Pige 1 aldrig ville sætte sine fødder.
Producer: Emilie Westh Wold
Redaktør: Emil Norsker
Musik: Frej Levin