‘Join the Pudding Club’ om ufrivillig barnløshed: Arbejdsliv, parforhold og venskaber – hvordan skal man få det sagt?

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Join the Pudding Club’ om ufrivillig barnløshed: Arbejdsliv, parforhold og venskaber – hvordan skal man få det sagt?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Når man er ufrivillig barnløs, fylder relationer ekstra meget. For hvordan og hvornår skal man fortælle venner, familie og kollegaer, hvad man går igennem mentalt og kropsligt.

Sundhed & krop En del af serien:

Join the Pudding Club

I podcasten ‘Join the Pudding Club’ følger vært Tine Stampe tre unge kvinder, som står midt i deres livs største krise med gentagne mislykkede forsøg på at blive forældre. 'Pudding Club' er et australsk slang for at være gravid, lidt ligesom vi på dansk siger 'at have brød i ovnen'. Undervejs taler Tine med eksperter, som hver giver deres bud på, hvad du selv kan gøre for at hjælpe fertiliteten på vej, og hvem der egentlig har ansvaret for Danmarks evner til at blive gravide.

Med knap 40.000 fertilitetsbehandlinger alene sidste år holder Danmark en kedelig verdensrekord i fertilitetsbehandlinger. Mange par og singler oplever, hvor smerteligt og ensomt det kan være, når den store drøm ikke kommer så let – men hvordan kan det være, at så mange danskere har svært ved at blive gravide? Hvordan påvirker det os? Og hvilken rolle har staten, når det kommer til borgernes fertilitet?

Skal man sige til sin chef, at man er i fertilitetsbehandling? Hvordan kan det påvirke manden, som jo er den ene halvdel af ‘projekt baby’? Og hvad med veninderne, som kommer med gode, velmenende råd, selvom det bare ikke lige er det, man har brug for?

I dette afsnit mødes vært Tine Stampe igen med ’puddingklubben’, som består af Emma Louise Friis, Tina Juul Nielsen og Camilla Mollerup Top, som alle er i længerevarende fertilitetsbehandlingsforløb. Dagens tema er relationer, og hvordan de tre kvinder oplever, at det har påvirket deres arbejdsliv, parforhold og venskaber. Alle reagerer forskelligt, når de er i fertilitetsbehandling, og vi håber på, at det kan være en kilde til inspiration til kvinder i behandling – men også til de mennesker, som er omkring dem.

Vært Tine Stampe er Co-founder af virksomheden ‘La Roar Life Science’, som laver kosttilskud udviklet til fertilitet og kommende barn. Heartbeats gør opmærksomme på, at kosttilskud ikke må træde i stedet for sund og varieret kost. Læs Sundhedsstyrelsen guidelines her.

Footer graphics